Een van de labels
Een van de labels (Foto: Pier van Dijk)

Taal, teken, tijd, toeval. Goede Reis! 3.0

Hengelo - Sinds woensdag 7 november j.l. hangt Goede Reis! weer in de bomen op het Stationsplein van Hengelo. Het betreft een zogenoemde installatie van de bekende Hengelose beeldend kunstenaar Pier van Dijk (74).

De installatie bestaat uit achtentwintig gele kunststof labels met aan beide zijden in blauwe tekst Goede Reis! in alle talen van de achtentwintig lidstaten van de Europese Unie in de eveneens achtentwintig bomen.

De kleuren blauw en geel verwijzen niet alleen naar de kleuren van de gemeente Hengelo, maar ook naar die van de Europese Unie.

De installatie Goede Reis! maakt deel uit van het project De boom in, kunstwerken van een aantal Hengelose professionele beeldend kunstenaars in bomen.

De boom in vormt een onderdeel van het project HeArtLane.

Met de voor drie jaar geplande kunstroute in de binnenstad van Hengelo, een gezamenlijk initiatief van HeArtGallery en StARTion (nu 074 PK), werd in het voorjaar van 2017 een begin gemaakt.

Met dank aan de firma’s Duotone Reclameproductie en Gildebor, heeft Pier van Dijk de installatie nu voor de derde keer uitgevoerd.

De eerste twee keer bleek het geadviseerde materiaal niet tegen het vandalisme van de weergoden bestand en overleefde het de extreem zware stormen niet.

Vanaf heden wordt de reiziger voor onbepaalde tijd weer Goede Reis! gewenst.

Meer berichten