Kristalkerk
Kristalkerk (Foto: G.W.H. ter Welle)

2e wijkbijeenkomst Groot Driene

Hengelo - Tweede wijkbijeenkomst Groot Driene noord, gebied tussen PC Hooftlaan en Zwavertsweg

Als u meer wilt weten over Groot Driene noord of die kennis daarover met anderen wilt delen, dan wordt u van harte uitgenodigd door Museum Hengelo met steun van de wijkorganisatie Groot Driene.

Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto's. Denk niet alleen aan de woningbouw maar ook aan het Winkelcentrum, de Kasbah, het Swafert, de scholen en het Sportcomplex. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto's meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen.

Groot Driene wordt in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld. Deze tweede bijeenkomst is in de Kristalkerk aan de PC Hooftlaan. Dus een goede gelegenheid om dit gebouw eens van binnen te zien.

Datum         20 november

Aanvang 14:00 uur

Toegang GRATIS

Locatie         Kristalkerk, PC Hooftlaan Hengelo

Eind 2019 komt er een speciale uitgave, over Groot Driene van het blad Hengelo Toen & NU, die in de wijk verspreid wordt.

De derde bijeenkomst is in de Tempel (Kasbah) op 19 december vanaf 14.00 uur en betreft de Zwavertshoek, het wijkdeel tussen de Zwavertsweg en de spoorlijn naar Oldenzaal

In 2019 volgen nog bijeenkomsten over De Anninks- en Nijhofshoek en het Buitengebied.

Meer berichten