Hoofdpersoon Wim Aloserij met auteur Frank Krake. Foto: Jeleukstefoto.nl
Hoofdpersoon Wim Aloserij met auteur Frank Krake. Foto: Jeleukstefoto.nl (Foto: Jeleukstefoto.nl)

Hengeloër Frank Krake doet met boek 'De laatste getuige' gooi naar NS Publieksprijs

Hengelo - Dit voorjaar verscheen er een indrukwekkend boek over een inspirerende en hoogbejaarde oorlogsheld, Wim Aloserij.

Het boek over zijn oorlogsjaren, getiteld ‘De laatste getuige’, vertelt het verhaal over de man die drie concentratiekampen en een scheepsramp overleefde. Auteur Frank Krake dook met Wim in zijn verleden en reconstrueerde zijn adembenemende verhaal. Ook vele details en talrijke anekdotes kwamen na 75 jaar weer boven water en vormden de basis voor een boek dat door de lezers enorm wordt gewaardeerd. Op diverse recensiewebsites zelfs met een gemiddelde van 4,5 tot 4,9 sterren, op een schaal van 5. Meer dan 40.000 boeken gingen er al over de toonbank het afgelopen half jaar.

Promotiecampagne NS Publieksprijs
‘Dat geeft aan hoezeer lezers de enorme veerkracht en levenslust van de hoofdpersoon en de puurheid van het verhaal waarderen. Je leest het verhaal als het ware door de ogen van Wim en beseft als je het boek uit hebt wat hij allemaal heeft moeten doorstaan. Ook waardeer je onze huidige vrijheid des te meer, door het verleden beter te leren kennen’, aldus auteur Frank Krake.

Nu doet hij een gooi naar de NS Publieksprijs 2018 met zijn zelf gepubliceerde boek. ‘Ik vond dat Wim het verdiende dat het boek er superprofessioneel uit zou zien en dat nergens op zou worden bespaard. Dat is gelukt met de luxe uitvoering van het boek. Ook wilde ik graag zelf aan het roer zitten om promotie en PR te optimaliseren. Zo hebben we TV- en radiospots gemaakt en een postercampagne verzorgd. Ook een boekhandelstour ontbrak niet. Zo heeft Wim bij Boekhandel Broekhuis een prachtige lezing verzorgd, net als bij vele andere boekhandels in het land.’

Hoogtepunt werd dieptepunt
Helaas overleed Wim Aloserij op 2 mei jl. tijdens een herdenkingsreis naar Neuengamme en de Lübecker bocht. Ondanks zijn 94 jaar wilde hij daar graag zijn om zijn gevallen kameraden eer te bewijzen. Zijn toespraak in de Nieuwe Kerk tijdens dodenherdenking en het aanbieden van het boek aan koning Willem-Alexander en koningin Maxima zou het absolute hoogtepunt zijn geweest in een hele bijzondere periode in zijn leven. Het heeft niet meer zo mogen zijn. Nu nam zijn biograaf noodgedwongen die rol voor hem over.

‘Wat zou het een mooi eerbetoon zijn voor Wim als we de NS Publieksprijs mogen winnen. Als iedere inwoner van 18 jaar en ouder uit de gemeente Hengelo nu zijn stem uitbrengt op dit boek, dan denk ik dat we daarvoor voldoende stemmen binnenhalen.’ Tot zaterdag 17 november a.s. kan er worden gestemd en op woensdag 21 november wordt bij De Wereld Draait Door de winnaar bekend gemaakt. ‘Als dat De laatste getuige wordt, dan draag ik de prijs op aan Wim Aloserij’, geeft Krake te kennen.

Stemmen kan in Hengelo!
Stemformulieren liggen gereed en stembussen staan opgesteld op de volgende locaties in de gemeente Hengelo; Boekhandel Broekhuis, Bibliotheek - Centrum, The Read Shop – Markt, Cigo postagentschap – Hasselo en Primera - Slangenbeek

Een geldige stem kan worden uitgebracht door op een stemformulier een kruisje te zetten bij dit boek en daaronder een e-mailadres in te vullen. Vervolgens kan het stemformulier in de stembussen worden gedeponeerd die op de genoemde locaties gereed staan.

Ook kan er digitaal worden gestemd op de website www.nspublieksprijs.nl Als u daar op het blauwe zevende boek met de tekst ‘persoonlijke voorkeur’ clickt en bij de titel van het boek ‘De Laatste getuige’ en als auteur ‘Frank Krake’ invult, dan telt uw stem ook mee voor de NS Publieksprijs

Meer berichten