Symphonie Orkest Elad
Symphonie Orkest Elad (Foto: Symphonie Orkest Elad)

Filmmuziek komt tot leven in najaarsconcert Elad

Hengelo - Symphonie Orkest Elad uit Hengelo (O) brengt op zaterdag 10 november de mooiste filmmuziek van de laatste decenia tot leven. Het orkest speelt bekende en minder bekende muziek uit films zoals Forrest Gump, WALL-E en Pirates of the Caribean. Ook de Nederlandse film komt aan de orde in een uitvoering van de grootse Soldaat van Oranje naar een arrangement van Rogier van Otterloo. Solliste Apollonia Sligman wordt door Elad begeleid in de beroemde muziek uit The Sound Of Music en Tarzan.

“Uiteraard benutten we deze kans om het publiek ook met klassieke muziek kennis te laten maken”, licht Marinus Degenkamp toe, dirigent van Symphonie Orkest Elad. “We spelen 2 Madrigalen van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen. Wat onbekende muziek met een unieke, dissonante klank.”

Het concert begint om 20:00 uur in het Twickel College te Hengelo (Woolderesweg 130). De zaal is open om 19:30 uur. Entree is €10,- en jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang. In de pauze is er gratis koffie en thee. Voor meer informatie: www.elad.nl

Het Hengelose Symphonie Orkest Elad is opgericht in 1899 en telt op dit moment ongeveer 25 leden. Bij Elad staat het plezier van het samen muziek maken voorop. Geïnteresseerde muzikanten zijn van harte welkom eens mee te spelen op een repetitie. Deze zijn op maandagavond vanaf 19:45 uur in de achterzaal van de God is Liefde Kerk Aan de Marskant 35.

Meer berichten