Wethouder Gerard Gerrits. Foto: Je Leukste Foto
Wethouder Gerard Gerrits. Foto: Je Leukste Foto (Foto: Je Leukste Foto)

Bedrijventour 2018 naar Eijsink Hengelo

Hengelo - Gedeputeerde Eddy van Hijum bezoekt op woensdag 31 oktober automatiseringspartner Eijsink in Hengelo in het kader van de Bedrijventour 2018. Samen met wethouder Gerard Gerrits van de gemeente Hengelo gaat hij in gesprek met de ondernemers om te horen wat er speelt.

Automatiseringspartner Eijsink
Eijsink is een familiebedrijf dat ruim dertig jaar geleden is gestart als traditionele kassaleverancier. Anno 2018 is het bedrijf een innovatieve automatiseringspartner die totaaloplossingen biedt voor het optimaliseren en faciliteren van de bedrijfsprocessen. Eijsink is actief in verschillende branches: horeca, retail, leisure, catering, sport en zorg. De dienstverlening is breed en heeft onder meer betrekking op afrekensystemen, bar & keukenmanagement, personeelsplanning, ticketing en webshops met kassakoppeling. Het gaat hierbij om een combinatie van producten en software. Eijsink heeft zelf softwarearchitecten en designers in dienst en beschikt over een eigen technische dienst die 24 uursservice biedt. Naast de vestiging in Hengelo zijn er bedrijven in Den Haag, Amsterdam, Emmeloord, Breda en Oosterwolde. In totaal werken ruim tweehonderd medewerkers bij Eijsink. In 2017 werd Eijsink gekozen tot 'Beste Twentse Ondernemer'. De jury keek hierbij naar visie, ondernemerschap en bijdrage aan Twente van de genomineerden.

Bedrijventour
Het bezoek aan Eijsink is onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezoekt Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen. "De focus ligt bij deze tour op MKB-bedrijven die snel groeiend zijn of een prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen", aldus gedeputeerde Eddy van Hijum. Team Nijhuis in Borne is op 16 november het volgende bedrijf waar Van Hijum in het kader van de Bedrijventour een bezoek aan brengt.

MKB-vriendelijkste provincie
Provincie Overijssel werkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten aan het meest optimale ondernemersklimaat, zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel. "Als provincie zijn wij continu bezig om dat beleid en onze inspanningen up-to-date te houden."
Gedeputeerde Eddy van Hijum: "Overijssel heeft de titel 'MKB-vriendelijkste provincie van Nederland' gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!"

Meer berichten