brandende kaars
brandende kaars (Foto: Henk de Valk)

Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat

Hengelo - Op zondag 4 november houdt parochie De Goede Herder samen met Coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat. De viering begint om 16.00 uur.

De bijeenkomst start om 16.00 uur met een korte viering op het begraaf- en bedenkpark aan de Deurningerstraat 262. Aansluitend is er vanaf 16.30 uur gelegenheid om een kaarsje te branden voor dierbaren.

Programma 4 november
Om 16.00 uur vindt de viering plaats bij de Calvarieberg op de begraafplaats. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van hun dierbare bezoeken. De organisatie biedt de aanwezigen daarbij een kaars aan.
Als bezoekers daar prijs op stellen, kan de pastor meelopen om het graf te zegenen. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang van de begraafplaats. Dit wordt aangeboden door In Pace DELA. Het begraaf- en gedenkpark is deze zondagmiddag verlicht met 400 fakkels en een aantal vuurkorven. Er is tevens muzikale omlijsting aanwezig.

Iedereen is welkom
Op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat zijn ook verschillende mogelijkheden om een asbus of urn een rustplaats te geven zoals in de urnenmuur, in een urnengraf of op het strooiveld. Er is ook een islamitisch gedeelte. Uiteraard zijn ook deze nabestaanden van harte welkom. Mensen die hun dierbare op een andere plek hebben begraven of gecremeerd, kunnen ook komen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Concert in de Onze Lieve Vrouwe kerk
Voorafgaand aan de Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat 262, is er om 14.30 uur in de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de O.L.Vrouwestraat 6 een Allerzielenconcert. Het concert wordt uitgevoerd door het ensemble Agteglyck onder leiding van Jan Heijmink Liesert. Het ensemble speelt het requiem van Mario Capuana, gecomponeerd in 1647. De begeleiding op orgel is van Jaap Vonk en op cello speelt Anne Magda de Geus. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Coöperatie DELA.

Meer berichten