Evan Bogerd bespeelt het orgel van de Waterstaatskerk
Evan Bogerd bespeelt het orgel van de Waterstaatskerk (Foto: Gé Klein Wolterink)

Eerste lunchconcert door Evan Bogerd

Hengelo - Midden in de week, midden op de dag onderbreekt de jonge kerkmusicus van de Waterstaatskerk Evan Bogerd wat we allemaal zoal te doen hebben met een klein half uur muziek.

Hij put daarbij ruimschoots uit de schatkamers van de (kerk)muziek en brengt ten gehore wat hij op dat moment passend vindt, wat hem inspireert en wat hij dan met ons wil delen. Hij zal telkens een korte toelichting op zijn keuze geven. Het orgel en de vleugel komen beiden in aanmerking om bespeeld te worden.

Komende woensdag 31 oktober zal de eerste keer dit lunchconcert gehouden worden. Het is dan Hervormingsdag, de dag waarop de monnik Maarten Luther de eerste stappen ondernam tegen het absolute gezag van de paus in Rome. De beweging van het Protestantisme was geboren. ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ is een lied van Luther waarop talloze componisten later eigen variaties hebben gemaakt. Bogerd speelt werken van J.S. Bach, Jan Zwart en improviseert ook zelf op dit thema ‘Een vaste burcht’.

Het woensdagmiddag-lunchconcert is een muzikale invulling van de serie getijdengebeden die vanaf maandag 29 januari driemaal per dag tijdens de werkdagen in de Waterstaatskerk gehouden worden. Het zijn momenten van rust en bezinning die ongeveer een kwartier duren: het morgengebed om 8.30 uur, middaggebed om 12.30 uur en de dag afsluitend avondgebed om 22.15 uur. Het lunchconcert van woensdagmiddag zal ongeveer een half uur duren. De toegang is gratis, maar bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten.

Meer berichten