Wijkbijeenkomst Groot Driene: historie en verhalen

Hengelo - Inwoners van Groot Driene, het gedeelte tussen de PC Hooftlaan, Laan van Driene en Enschedesestraat, worden uitgenodigd voor de Wijkbijeenkomst Groot Driene op dinsdag 30 oktober in Museum Hengelo.

Mensen die meer willen weten over de plek waar ze wonen of die kennis daarover met anderen willen delen, zijn van harte uitgenodigd. De bijeenkomsten, die gratis toegankelijk zijn, worden mede mogelijk gemaakt door de Wijkvertegenwoordiging Groot Driene.

Na een inleiding over de historie vanaf de marke Groot Driene, komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto's. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen zelf foto's meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen. Op deze manier wordt de wijk Groot Driene in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld.

De eerste bijeenkomst is in Museum Hengelo mede in verband met een tentoonstelling over verzetsstrijders waarna straten in de wijk zijn vernoemd. Eind 2019 komt er een speciale uitgave over Groot Driene van het magazine Hengelo toen&nu, die in de wijk wordt verspreid.

De bijeenkomst in het museum aan de Beekstraat 51 begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten