Foto:

Uitreiking Houten Hengeloërtje

Hengelo - Erwin Welberg en Debby Löwenthal hebben de prijs van 500 euro gewonnen naar aanleiding van hun winnende inzending voor het Groenste idee van Hengelo. Ze zullen het geldbedrag gaan gebruiken om hun lopend project, bio-moestuin, heemtuin en blotevoetenpad in combinatie met het geven van natuuronderwijs aan basisschoolleerlingen, verder uit te breiden door de aanschaf van een kas om de koude maanden te overbruggen.

Vera Greutink is verkozen tot de duurzaamste inwoner van Hengelo. Zij past al 17 jaar lang permacultuur principes toe, geeft cursussen en schrijft artikelen om andere mensen op weg te helpen in de wereld van duurzaam tuinieren.

Pascal Huisintveld, eigenaar van De Nul en het Beekplein, is verkozen tot de duurzaamste ondernemer. Hij heeft, op creatieve en ondernemende wijze, Hengelo een stukje mooier gemaakt door een braakliggend stuk terrein in de binnenstad, het Beekplein, om te toveren tot een plek waar mensen met veel plezier samen komen en duurzaamheid in de bedrijfsvoering een belangrijke rol speelt. Het Beekplein is in zeer korte tijd een begrip voor veel mensen in Hengelo geworden.

De winnaars ontvingen allen een Houten Hengeloërtje en een pakket met duurzame lokale producten.

Runner-ups voor het Groenste idee waren een groep PABO-studenten: die ondermeer het plaatsen van insectenhotels en vogelkastjes op het schoolplein wilden koppelen aan educatie, en leerlingen van het Bataafs Lyceum die de negatieve gevolgen van vleesconsumptie willen bespreken gekoppeld aan het uitdelen van insectenkoekjes op school.

Stichting Groener Hengelo organiseerde het evenement Het groenste idee van Hengelo samen met de Groene Loper Hengelo op de Dag van de Duurzaamheid in het ROC van Twente. De jury bestond uit Matthijs Nijboer; directeur Natuur en Milieu Overijssel, Maurice Beijk; Waardemaker Provincie Overijssel en Gerrit Maring; voorzitter Stichting Groener Hengelo. Op het evenement vertelde de Hengelose Slow Fashion designer Danya Weevers over de impact van de mode-industrie op het milieu en hoe je duurzaam kleding kunt produceren.

Stichting Groener Hengelo wil van het Groenste idee een jaarlijks terugkerend (gevarieerd) evenement maken om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.

Meer berichten