Aleksander en Senna, voorzitter en secretaris van de leerlingenraad, ontvingen gistermiddag het bordje uit handen van wethouder Gerard Gerrits. Eigen foto
Aleksander en Senna, voorzitter en secretaris van de leerlingenraad, ontvingen gistermiddag het bordje uit handen van wethouder Gerard Gerrits. Eigen foto (Foto: )

Montessori basisschool 't Heem mag zich vanaf nu een Veilige School noemen.

Hengelo - Montessori 't Heem mag zich een Veilige School noemen. Aleksander en Senna, voorzitter en secretaris van de leerlingenraad, ontvingen gistermiddag het bordje uit handen van wethouder Gerard Gerrits.

De benoeming van 't Heem als Veilige School is extra bijzonder, omdat de leerlingen binnenkort gaan verhuizen naar de Annie M.G. Schmidtschool aan de Old Ruitenborgh. Juist daarom vond Gerrits het belangrijk om de school nu al het predicaat Veilige School te geven: 'Het is belangrijk dat de kinderen veilig lopen of fietsen als ze naar school gaan. Door de verhuizing worden schoolroutes anders. De school heeft leerlingen goed voorbereid op die nieuwe routes, zodat ze ook in de toekomst veilig de weg weten.'

Het Twents Veiligheidslabel

Samen met andere Twentse gemeenten wil de gemeente Hengelo scholen die zich flink inzetten voor de verkeersveiligheid, belonen met het Twents Verkeersveiligheidslabel. Scholen die bepaalde inspanningen leveren op het gebied van verkeersveiligheid komen na een selectie in aanmerking voor dit label. Hierdoor krijgen scholen een onderscheidend kwaliteitskeurmerk. Basisschool 't Heem geeft leerlingen in alle groepen verkeerslessen, heeft een theoretisch en praktisch verkeersexamen en een actief team met docenten en ouders, die samen werken aan verkeersprojecten. Bovendien trekt de school nauw op met Veilig Verkeer Nederland bij de uitvoering van die projecten.

Meer berichten