Hengelo in het teken van de Regenboogdagen. Met onder meer Regenboog-lunchgerechten in het gemeentelijk bedrijfsrestaurant.
Hengelo in het teken van de Regenboogdagen. Met onder meer Regenboog-lunchgerechten in het gemeentelijk bedrijfsrestaurant. (Foto: )

Regenboogdagen met foto-expo, lezing Veilige Kerk en vlaggen

Hengelo - Ter gelegenheid van de Coming Out-dag, donderdag 11 oktober, worden in Hengelo de Regenboogdagen gehouden, waarop meerdere activiteiten plaatsvinden. "Het motto is 'Anders is ook gewoon'; we denken niet in vakjes en vooroordelen", geeft Eddy Oude Wesselink, coördinator van deze activiteiten aan.

Bij HeArtGallery is de tentoonstelling: Wat vrouw? Wat man? Mens! te zien vanaf 11 oktober. Kijk eens genderneutraal: maak geen onderscheid tussen de seksen. Zichtbaarheid van transgenderpersonen en genderdiversiteit. Waarom denken we in hokjes: zwart-wit, man-vrouw: zonder nuances?De expositie aan de Drienerstraat 35 is te zien tot 25 oktober.

De tentoonstelling: Wat vrouw? Wat man? Mens! van Frans Eppink laat de bezoeker uit de eigen culturele comfortzone stappen en over gendergrenzen heen kijken. Tussen de ideaalbeelden van de meest vrouwelijke vrouw en de meest stoere mannelijke man bestaat een grote variëteit. Daarmee kun je nuanceren en mixen. Ieder mens heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant, een eigen gender. Wat vrouw? Wat man? Mens! maakt je los van stereotype genderbeelden en laat de uniciteit van ieder mens naar voren komen. De tentoonstelling is een productie van Eppink Fotoproducties.

Een verwijzing naar de expositie in Kunstcentrum HeArtGallery is de préview van de foto-expositie 'Wat vrouw? Wat man? Mens!' van fotograaf Frans Eppink; deze ligt met het fotoboek ter inzage in het Stadskantoor op 11 en 12 oktober en in de Bibliotheek van 12 tot 24 oktober.

In de bibliotheek Hengelo is vrijdag 12 oktober de bijeenkomst Veilige Kerk. Opening om 20.00 uur; inloop vanaf 19.45 uur. Inleider is: John Lapré, auteur van 'Veilige Kerk'. Hij zal wegwijzers aanreiken voor de kerk in haar omgang met LHBT-ers: vanuit de aandacht voor de mens streven naar echte gastvrijheid en uitstijgen boven het alledaagse. Dat betekent: inclusief denken en handelen.

Horeca Hengelo kiest kleur
Ook voor de horeca in de binnenstad geldt: anders is ook gewoon. Twaalf Hengelose horecagelegenheden in het centrum van de stad hangen de Regenboogvlag uit. Personeel is getooid met een Regenboogbutton. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met De Twee Wezen en Pleintje.
Het Regenboog beeldmerk is te zien op de Markttoren en bij Metropool, Alientrick en De Twee Wezen. Regenboogvlaggen hangen bij vele bedrijven en organisaties.

www.regenboogtwente.nl

Meer berichten