Bezoek Willem-Alexander 'kroon op het jubeljaar'

Hengelo - 'De kroon op het jubeljaar' zo noemde burgemeester Sander Schelberg het bezoek van koning Willem-Alexander aan de feestende techniekstad. 
Het bezoek begon om twee uur 's middags bij het ROC in Hengelo. De Gieterij, so-wie-so al een indrukwekkend gebouw, was tot de nok gevuld met studenten en medewerkers. Op de vloer sprak de Koning met studenten, die hun ontwerpen toonden. Daarna volgde de Koning een deel van de lezingen van netwerkorganisatie De Maatschappij. Bij binnenkomst kreeg hij een staand applaus.

Na het congres volgde een bezoek aan Thales, gelegen op het terrein van het High Tech Systems Park in Hengelo. Vanaf hier werd hij vergezeld door Madelief Smalbil, oftewel De Toekokst, de jongste speler in het muziektheater STORK! Na een rondleiding sprak de Koning met een aantal technici over de toekomst van hightechsystemen in Twente.

Een warme ontvangst was er eveneens voor de Koning bij het C.T. Stork College. Hier hoorde hij het lied van Stork én van Hengelo en onthulde samen met twee leerlingen een beeld dat 'verbinding' symboliseerde. Foto's: Gemeente Hengelo/Je Leukste Fotot

Meer berichten