Wijkracht maakt zich sterk voor de Week tegen Eenzaamheid

Hengelo - Donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Eenzaamheid betekent dat iemand het gemis voelt van verbondenheid met anderen.

In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Dit is iets waar Wijkracht voor staat: het verbinden van mensen. Daarom organiseert Wijkracht tijdens de Week tegen Eenzaamheid een aantal extra activiteiten:

Bent u deelnemer van een beweegactiviteit voor ouderen, dan kunt u tijdens deze week iemand meenemen die samen met u aan de activiteit kan deelnemen.

Ben je een bezoeker van de ‘Vrienden van het Glazen Huis’, neem dan een vriend of vriendin mee om de vriendengroep te bezoeken!

Op dinsdagmiddag 2 oktober organiseert het Glazen Huis een Jeu-de-Boulestoernooi, speciaal gericht op mensen tot 60 jaar die zich eenzaam voelen. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Voor jeu des boules-ballen wordt gezorgd.
Weten hoe het is..

‘Toen ik thuis kwam te zitten en iedereen door ging met zijn leven, vond het ik moeilijk om de dag door te komen en mijn ritme te houden. Dat ik even kon praten met iemand die wist hoe dat is en mij ook nog tips kon geven, vond ik dat heel fijn!’.

Op woensdagavond 3 oktober, 19.30 uur kun je in het Glazen Huis aan de Ceasar Franckstraat aanschuiven voor een thema-avond, georganiseerd door Ixta Noa. We gaan samen in gesprek over hoe leeg en alleen de dag soms kan voelen. Er zijn ervaringsdeskundigen van Ixta Noa aanwezig die weten hoe het is om niet mee te kunnen doen om wat voor reden dan ook. Te weinig geld, depressie of het gebrek aan sociale contacten. Zij delen hun verhaal met je en vertellen hoe zij uit hun put zijn gekomen, geven tips en handvaten. Je kunt deze avond gewoon binnen lopen, aanmelden is niet nodig.

Donderdag 4 oktober start om 10.30 uur vanaf het Glazen Huis (speeltuin gebouw Ceasar Franckstraat) een mooie fietstocht van 25 kilometer. Het fietstempo is rustig zodat er voldoende tijd is met anderen kennis te maken. Aansluitend worden de fietsers getrakteerd op een kleine lunch.

Het Glazen Huis is te vinden op het speeltuinterrein aan de Cesar Franckstraat (Klein Driene). Aanmelden voor zowel het Jeu de Boules-toernooi als de fietstocht bij Chantal Wiggers 06 - 51 24 05 40, c.wiggers@wijkracht.nl of Arie Fröberg 06 - 10 59 17 89, a.froberg@wijkracht.nl.

Meer berichten