De kinderen van de jubilerende Theatergroep Barst spelen mee in Pinokkio in de Jungle. Foto: Barst
De kinderen van de jubilerende Theatergroep Barst spelen mee in Pinokkio in de Jungle. Foto: Barst (Foto: )

Spektakelstuk Pinokkio in de Jungle

"Dat geschreeuw van piraten? We moesten wel even ons best doen. In het begin klonk het nog bescheiden, maar daarna kwam het er wel uit", lacht Wilma Klinkhamer, lid van de concertcommissie van Pinokkio in de Jungle. Een cultureel spektakelstuk, gerealiseerd door Muziekvereniging Eendracht-Excelsior en Theatergroep Barst en te zien op zondag 7 oktober in Schouwburg Hengelo.

Hengelo - De Hengelose verenigingen hebben iets te vieren. De Eendracht en Excelsior hebben vijf jaar geleden het idee opgevat om te onderzoeken of een fusie van beide muziekverenigingen mogelijk zou kunnen zijn.

De uitkomst van dit onderzoek is zeer positief, de voorbereidingen voor een fusie zijn in volle gang en die fusie krijgt in 2019 haar beslag.

Close gevoel
Klinkhamer: "We werken al samen. De ene keer repeteren we in het Excelsiorhuis en de andere keer in het Eendrachtgebouw. Het samengaan gaat heel erg goed. Vanaf het begin gaf het een close gevoel. Het is net of het altijd één vereniging geweest is. Dus iets om blij mee te zijn."

Jubileum Barst
Theatergroep Barst viert dit jaar een echt jubileum, zij bestaat namelijk twintig jaar!

Onder de bezielende leiding van Rinus Morsink heeft de theatergroep al heel wat successen behaald op vele podia, in zowel binnen- als buitenland, in de open lucht en bij zaaloptredens. Een aantal leden van de groep speelt mee met STORK!.

Evander Eijsink

Theatergroep Barst wordt begeleid door pianist Evander Eijsink, die als solist al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept.

Eendracht-Excelsior en Barst gaan graag de uitdaging aan om samen iets unieks en moois op de planken te brengen en doen dat met de voorstelling Pinokkio in de Jungle.

Mix Disney-items

Met Pinokkio in de Jungle hebben het orkest, slagwerkgroep Clatch en de theatergroep een mix van Disney-items creatief omgevormd tot een voorstelling in de Schouwburg waar het voor oog en oor genieten wordt.
"In maart zijn we hier intensief mee bezig gegaan. En we hebben natuurlijk ook al geoefend met de kinderen van Barst. Het wordt heel erg leuk", zegt Klinkhamer, die zelf de dwarsfluit bespeelt.

"Rinus Morsink van Barst heeft clips gemaakt die passen bij de muziek. Het publiek hoort de muziek, ziet de kinderen op het toneel en ziet op de achtergrond de clips. Het versterkt elkaar allemaal. Je krijgt het gevoel van samen op de bank met de kinderen Disney-films kijken: nostalgisch voor de ouderen en een beleving voor de kinderen. Van Pinokkio tot de olifanten in het Jungle Book."

En ook de muziek mag er zijn. Je hoort het geschreeuw van de piraten in nummers als Treasure Island en het gelach van de kinderen van Theatergroep Barst in Hoempapa. "De muziek komt in dit stuk echt tot leven", aldus een enthousiaste Klinkhamer.

Veel te beleven

Tijdens de voorstelling is er een pauze. "En daarna kom je weer heel snel in de sfeer van Disney. Het wordt echt helemaal geweldig. Heel indrukwekkend, zeker met al die beelden. Er is continue iets te beleven. Het publiek gaat zich niet vervelen."

www.schouwburghengelo.nl

Meer berichten