Foto:

Dames A1 en Heren A1 van Borhave winnen eigen toernooi

Borne - Afgelopen zaterdag en zondag heeft Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de 6e keer weer haar Borhave "Albert Mulder" NK Kwalificatie Beachtoernooi gehouden voor het seizoen Beachtour 2019.

In 38 teams deden meer dan 350 jeugdspelers mee.

Een NK Kwalificatietoernooi is een toernooi dat deel uitmaakt van de Beach Handball Tour waar punten kunnen worden vergaard voor de Beach Handball Tour ranking ter kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

De beginselen van Beachhandbal zijn Fair-play, creativiteit en 'Go with the flow'. Teams uit heel het land namen deel aan dit toernooi. Wat beachhandbal zo bijzonder maakt is dat een keeper mee mag naar voren en als deze scoort geldt dit doelpunt dubbel en als een speler eerst een pirouette doet voor hij gooit en hij scoort telt dit ook dubbel.
Zaterdagochtend werd bij de D-jeugd (meisjes) de 1e prijs behaald door Voorwaarts Twello, 2e werd Achilles Apeldoorn en 3e Borhave. Fairplay was voor Klarenbeek. Zaterdagmiddag bij de C-jeugd meisjes werd wederom de 1e prijs behaald door Voorwaarts Twello, 2e werd Achilles Apeldoorn en 3e prijs was voor Borhave C1 en fairplayprijs was voor Borhave C3. Bij de C jongens werd Olympia 1e, Achilles Apeldoorn 2e en Borhave werd 3e en kreeg de Fairplay. Bij de fairplay wordt gekeken naar de straffen die ze krijgen. Diegene die het minst bestraft wordt krijgt de minste strafpunten. Het gaat dus om de straffen, gegeven door de scheidsrechters, dit gaat dus altijd eerlijk.

Zondagochtend werd bij de B-jeugd meisjes gewonnen door Combinatie Losser, Achilles werd 2e en kreeg de fairplayprijs en Borhave werd hier 3e.

Zondagmiddag bij de A-jeugd werd zowel bij de Heren als bij de Dames de 1e prijs gewonnen door Borhave A1. De dames van Borhave kregen ook hier de Fairplayprijs. Bij de dames werd NEA uit Ouderkerk aan de Amstel 2e en Huissen en De Tukkers werden 3 en 4. Bij de jongens werd Achilles Apeldoorn 2e en HVC uit Barger Compascuum kreeg de 3e prijs en de Fairplayprijs. Als je 1e werd kreeg je een bal, maar de taart van de Fairplayprijs werd met nog meer gejuich ontvangen!

Het was een supergeslaagd toernooi, allemaal lof voor het prachtige zand van Webton en dat de niveaus per dagdeel speelden werd ook als zeer prettig ervaren. Het prachtige weer heeft ook zeker meegeholpen aan een geslaagd toernooi!

Meer berichten