Authentiek Zenboeddhisme in Twente

Hengelo - Op zaterdag 15 september begint het vierde seizoen van Zen in Twente. Robert Doin Sensei, monnik en erkend zenleraar van Zen River, zal aan de hand van een zentekst vertellen over de essentie van Boeddhisme en de praktische beoefening daarvan. Ook is er plaats voor meditatie, instructie en vragen. De dag is bedoeld voor zowel beginners als meer gevorderde meditatiebeoefenaars en verder voor iedere belangstellende die inspiratie wil opdoen en praktische instructie wil ontvangen. Meer informatie en aanmelding kan via www.zenintwente.nl.

Je kunt om uiteenlopende redenen gemotiveerd zijn om zen te beoefenen. De gemene deler is misschien de wens om te ontdekken wat - te midden van de kakofonie van het dagelijks leven - er écht toe doet! Met dit initiatief willen we voor iedereen die belangstelling heeft voor boeddhisme en/of meditatie de mogelijkheid bieden om in Twente zen-instructie en begeleiding te krijgen van een inspirerende en erkende zenleraar, die stevig is geworteld is in de zentraditie.

Robert Doin Sensei heeft een achtergrond als natuurkundige, software engineer en concertpianist. In 2004 besloot hij om het roer om te gooien en werd voltijds zenstudent bij het zenklooster 'Zen River'. Sinds januari 2014 is Robert formeel erkend als zenleraar (Sensei) en gerechtigd om zen-onderricht geven en de traditie van Zen River door te geven. Op 15 september, 13 oktober en 10 november 2018 begeleidt hij de Zen in Twente-ochtenden/dagen in Hengelo. Tijdens de ochtend/dag is er ook veel gelegenheid voor Zazen (zitmeditatie), kin hin (loopmeditatie), en 's middags is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de leraar (daisan). Inclusief vegetarische lunch. Locatie: de Dansende Os, Schalkburgerstraat 28 in Hengelo. Meer informatie en opgave: www.zenintwente.nl.

Meer berichten