Lekker buiten cross skaten
Lekker buiten cross skaten (Foto: Tjitfit)

Nieuw: Nordic Cross Skaten in Hengelo

Hengelo - Op zondag 7 oktober start Tjitfit een basiscursus Nordic Cross Skaten in Hengelo. Nordic cross skaten, kortweg cross skaten of skiken, is ontstaan als zomers alternatief voor het langlaufen in de bergen en is nog een onbekende sport in Nederland. Je kunt het misschien wel het beste omschrijven als skeeleren met de langlauf-techniek.

Nordic cross skaten is een echte total body workout, waarbij je alle belangrijke spiergroepen gebruikt. Benen, billen, rug, borst, buik, schouders en armen komen aan bod. Cross skaten is geschikt voor zowel mensen die relaxed willen toeren, als voor de fanatiekere sporters, die stevig willen trainen. Ook is cross skaten een uitkomst als je van een sportblessure wilt herstellen en bijvoorbeeld de schokbelasting van het hardlopen wilt vermijden. Verder is cross skaten natuurlijk de ideale manier om je op een leuke en effectieve manier op het komende schaats-, ski- en langlaufseizoen voor te bereiden.

Net als bij het langlaufen gebruik je bij het cross skaten stokken, om je afzet te ondersteunen. Cross skates hebben een langere wielbasis dan skeelers en je staat lager en daarmee steviger op de wielen. Je kunt bij het cross skaten je eigen sport- of wandelschoenen dragen. Samen met de luchtbanden en de ingebouwde rem, kun je met cross skates al snel veilig en comfortabel de weg op. Door de luchtbanden ben je minder afhankelijk van de weersomstandigheden en ondergrond. Zo kun je naast asfalt ook op schelpenpaden, klinkers en bospaden uit de voeten. Ideaal als je het hele jaar door lekker buiten in de natuur actief wilt zijn.

Wil je het cross skaten eerst eens uitproberen, dan kan dat op zaterdag 15 september, op het Gezondheidspark in Hengelo. Tjitfit geeft dan namelijk van 10.00 tot 11.00 een gratis proefles. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.tjitfit.nl. Wees er snel bij, want vol is vol.

Meer berichten