Grote brand in berg gras Goor

Goor - In de vroege ochtend van 6 september heeft er een brand gewoed in een berg gras aan de Mossendamsdwarsweg in Goor. De brandweer heeft direct opgeschaald naar grote brand waardoor de brand beperkt is gebleven tot deze berg. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Door de draaiende wind ging dit gepaard met (stank) overlast. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.

Rond kwart over drie kreeg de brandweer een melding van brand in een afvalberg aan de Mossendamsdwarsweg in Goor. Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden bleek er brand te woeden in een berg, ongeveer 30 x 40 meter, gras. Vrijwel direct is er opgeschaald naar grote brand. Door een snelle inzet is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar naast gelegen bergen met opgeslagen afval. Met behulp van drie blusvoertuigen, twee hoogwerkers en enkele ondersteunende voertuigen ten behoeve van de waterwinning is de brand bestreden. Om effectiever te blussen heeft het bedrijf twee grijpers ingezet om berg gras uit elkaar te trekken.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Vanwege draaiende wind trok de rook zowel richting Goor als Delden. Dit ging gepaard met (stank) overlast. De brandweer heeft daarom geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten.

Er zijn ongeveer 40 brandweermensen uit diverse kazernes ingezet bij de brandbestrijding.

Meer berichten