Oele geniet na van een fantastisch jubileumfestival

Oele - In 1918 vierde de buurtschap Oele een vreugdefeest, men was blij dat de oorlog ten einde was. Afgelopen weekend, 100 jaar later kwam men massaal naar het sfeervolle festivalterrein aan de Oelersteeg om dit jubileum te vieren en ontving Volksfeesten Oele de Erepenning van Hengelo.

Ter ere van het 100 jarig bestaan van de Volksfeesten Oele werden de inwoners, oud inwoners, sponsoren en andere betrokkenen vrijdagavond getrakteerd op een feestmaaltijd. Ondertussen werd er gezellig bijgepraat op het prachtig gedecoreerde festivalterrein.

Tijdens de officiële opening reikte Burgemeester Schelberg de Erepenning van Hengelo uit. Burgemeester Schelberg tijdens de uitreiking: 'Oele laat zien hoe mensen zelf iets kunnen organiseren met de hele Oeler gemeenschap. Daar heeft het gemeentebestuur groot respect voor en daarom ontvangen jullie de Erepenning.' Heel Oele is trots op deze onderscheiding. De vele vrijwilligers zetten zich maanden lang in, waardoor het Volksfeest is uitgegroeid tot een festival op een prachtig aangekleed terrein met 3 podia, een heel weekend lang muziek en vertier voor jong tot oud, sportieve activiteiten en diverse attracties voor kinderen.

De zaterdagochtend is traditiegetrouw voor de kinderen. Dit jaar deden ze verschillende workshops en gingen ze naar huis met een gaaf zelfgemaakt graffiti bord.

Voor het eerst vertrok de steenslagrally vanuit Oele. Diverse unieke auto's volgden de route door de mooie natuur van Twente en omgeving.

Burgemeester Schelberg en oud-burgemeester Lemstra, verrichten na de schutterskoning en –koningin het openingsschot bij het vogelschieten. Uiteindelijk schoot oud-voorzitter Hennie Heuker of Hoek de houten vogel bij de mannen eraf. Hij mag zich schutterskoning van dit bijzondere jaar noemen.

Op de zaterdagavond was het topdrukte. Uit de voorverkoop bleek al dat men in grote getale een gigantisch feest zou maken van deze jubileumeditie. Velen hebben op het buitenterrein en in de feesttent genoten van Mumford & Sons Tribute, Livin'Room, DJ Jelmex, DJ Arjan en Bökkers. Wat een supersfeer hing er!

De volgende ochtend vertrokken zo'n 80 oldtimers voor een mooie toertocht, na terugkomst werden de oude voertuigen opgesteld naast een gloednieuwe luxe reus onder de tractoren. Alleen al de wielen zijn zo groot dat menigeen hier niet eens over heen kan kijken. Men kon zelf ervaren hoe het is om met zo'n moderne gigant te rijden.

Weer en andere 'tak van sport' was Tractor Factor. Het viel niet mee om met trekker en aanhanger het parcours foutloos door te komen. Menig pion werd geraakt en het bleek knap lastig om te ringsteken met de pen die op de wagen bevestigd was.

Daarnaast werd er met een recordaantal teams gestreden bij het grösvolleybal.

Op het weiland waren velen getuige van het opstijgen en landen van de helikopter. Aan de gezichten te zien van degenen die mee omhoog gingen, was het een bijzondere ervaring om vanuit de lucht de omgeving te verkennen.

Ondertussen vermaakten de kinderen zich op de vele attracties. Niet alleen oude en nieuwe draaimolens bezorgden hen een leuke dag. Ook op de springkussens, klimtoren, bungee trampolines, kabelbaan en de scouting activiteiten leefden zij zich uit.

Tot slot was het de eer aan showband Papa di Grazzi om deze dag af te sluiten.

Oele kijkt terug op een top-weekend waarin massaal het 100-jarige jubileum werd gevierd. Vanuit heel Twente, de Achterhoek, de rest van Nederland en zelfs daarbuiten kwamen mensen. Ze brachten ontzettend veel gezelligheid mee! Daardoor heeft de organisatie nu alweer zin om komend jaar weer een mooi programma neer te zetten.

Meer berichten