Koning Willem Alexander tijdens zijn kersttoespraak.
Koning Willem Alexander tijdens zijn kersttoespraak. (Foto: RVD)

Koning Willem-Alexander brengt eind september bezoek aan Hengelo

HENGELO - Koning Willem-Alexander brengt op 26 september een bezoek aan Hengelo, in het kader van het 150-jarig bestaan van Hengelo als techniekstad. Koning Willem-Alexander woont het jaarcongres van netwerkorganisatie De Maatschappij in De Gieterij van het ROC bij en brengt verder een bezoek aan Thales, het C.T Stork College en het High Tech Systems Park.

De koning spreekt tijdens het jaarcongres met studenten van het ROC uit de vakrichtingen textiel en techniek over welke vaardigheden ze leren tijdens hun opleiding. De koning is beschermheer van De Maatschappij, een in 1777 opgerichte netwerkorganisatie die initiatieven onderneemt voor vernieuwing en ondernemerschap in de maatschappij.

Na het congres gaat Willem-Alexander door naar Thales, waar hij een rondleiding krijgt en spreekt met CEO's en jonge technici over de toekomst van hightechsystemen in Twente. Afsluitend gaat de koning naar het C.T Stork College, de gezamelijke vmbo-school van Scholengroep Carmel Hengelo en Openbare Scholengemeenschap Hengelo. De school wordt door koning Willem-Alexander symbolisch geopend en hij gaat in gesprek met leerlingen.

Op de school krijgt de koning enkele scenes te zien uit theaterstuk STORK!. Het is 150 jaar geleden dat C.T Stork startte met de onderneming in Hengelo, de basis voor de maakindustrie in Twente.

Meer berichten