Patricia van Amerom liggend achter stapel boeken
Patricia van Amerom liggend achter stapel boeken (Foto: Stella Roelofs)

Lezing over therapie voor fibromyalgie

Delden/Hengelo - Praktijk fysiovita is sinds deze zomer volledig gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die lijden aan fibromyalgie.

Fibromyalgie (soms ten onrechte spierreuma genoemd) kenmerkt zich door wijdverbreide pijn, stijfheid en vermoeidheid. Vaak zijn er bijkomende klachten: darmklachten, hoofdpijn, concentratiestoornissen, slaapstoornissen en hoofdpijn. De agenda van mensen met fibromyalgie wordt gedicteerd door de pijn en vermoeidheid van het moment. Soms is het mogelijk om actief te zijn, maar vaak stort daarna het kaartenhuis behoorlijk in en is rust noodzakelijk. Dit is niet alleen pijnlijk maar ook erg frustrerend. Ga het maar eens uitleggen aan je baas of aan de buurvrouw die je net nog in de tuin zag werken.

"Ondanks wat soms gedacht wordt, is er voor deze groep mensen veel mogelijk", zegt therapeut Patricia van Amerom. "Maar ik merk dat er bij zowel patienten als artsen hierover nog te weinig kennis is. Ook al gaat fibromyalgie misschien niet over, met het aanpassen van voeding en leefstijl en het toepassen van speciale ontspannings- en behandeltechnieken kan de pijn een heel stuk naar beneden gebracht worden en wordt het leven een stuk dragelijker."

"In Amerika zijn er al klinieken die zich volledig inzettten voor het behandelen van fibromyalgiepatienten. Ook ik heb me jarenlang verdiept hierin. Alle beproefde en bewezen methodes uit Amerika pas ik toe in mijn praktijk.

Voor geinteresseerden zijn er zijn lezingen/info uren gepland. Je krijgt informatie mee naar huis waarmee je direct aan de slag kan gaan. Er is een lezing in Delden op 10 september om 19:30 en in Hengelo op 11 september om 10:00. Kijk voor meer info op fysiovita.nl

Meer berichten