Groepsfoto in Klimbos Rutbeek. Foto: Trudie Nijkamp
Groepsfoto in Klimbos Rutbeek. Foto: Trudie Nijkamp (Foto: Trudie Nijkamp)

Oekraïnse kinderen twaalf dagen te gast in Hengelo

Hengelo - Via de Stichting Welzijn Oekraïense Kinderen (SWOK) zijn donderdagochtend 26 juli veertien kinderen tussen de 7 en 17 jaar en twee coaches van het internaat met de bus gearriveerd in Hengelo. Zes gastgezinnen vangen deze kinderen op en een Nederlands -Oekraïens echtpaar heeft de coaches te gast.

Hengelo - Door de stichting is een mooi programma gemaakt om deze kinderen een fijne vakantie aan te bieden. Eerst werd er kleding gepast die is verzameld uit overgebleven spullen uit sportzalen en scholen in Hengelo. De kinderen werden blij verrast met mooie zomer- en winterkleding die ze mee mogen nemen naar Oekraïne.

En er stond meer op het programma. De kinderen bakten brood en cake, reden paard en maakten een huifkartocht. Zondag werd in de Moeder Teresakerk een viering gehouden met zang van het Twents Byzantijns Ensemble en de Oekraïense kinderen. De kinderen brachten een bezoek aan De Waarbeek, gingen boogschieten op het Rutbeek, er werg gesport met daarna een barbecue, ze kregen een sporttenue, gingen midgetgolfen, zaten in cabrio's, zwommen bij De Mors en nog veel meer. Maandagavond vertrokken ze met de bus naar huis.

aangeboden door slager Koekenberg met drank van slijterij Ter Braak. De kinderen kregen een sporttenue van BWO waar ze heel blij mee waren.

Vrijdags gingen we midgetgolven op de camping in Delden en s middags zwemmen in het zwembad De Mors. Fijn met deze tropische temperaturen

Op zondag een cabriotocht met de VWgolfcabrio’s club door Twente met een picknick. Een hele belevenis voor deze kinderen. Bij terugkomst kregen ze allemaal een ijsje van Frankie.

Maandag 6 augustus naar de Troned Training Factory op de Vliegbasis Twente inclusief een lunch met pannenkoeken .Het geheel werd afgesloten met een maaltijd bij de Griek. Rond 20 uur kwam de bus om de hele groep terug te rijden naar de grens van Polen-Oekraïne.

Allemaal blije kinderen die genoten hebben van deze vakantie.

De stichting SWOK kan dit doen door sponsoren en bijdragen van velen. Ze hopen dit nog lang jaarlijks te kunnen organiseren mits er voldoende gastouders zijn.

Meer berichten