Computercursussen bij Bibliotheek Hengelo

Peter Bonekamp. Foto: Bibliotheek Hengelo
Peter Bonekamp. Foto: Bibliotheek Hengelo (Foto: )

Hengelo - Steeds vaker horen we in het nieuws over de digitale kloof die er in Nederland ontstaat. Zo'n 1 miljoen mensen is namelijk digibeet. Voor hen is het ontzettend lastig om te gaan met internet, e-mail en communicatie via social media. Laat staan dat ze weten hoe een DigiD werkt of hoe ze online belastingaangifte moeten doen.

De Bibliotheek zet zich in voor mensen met een digitale achterstand en organiseert ook dit najaar weer diverse computercursussen en workshops.
Er zijn cursussen voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. De cursussen worden gegeven door de ervaren cursusleiders van SeniorWeb Hengelo. Zij nemen alle tijd om de cursisten stap voor stap door de lesstof te leiden.
Peter Bonekamp van de Bibliotheek Hengelo vindt digitale vaardigheden tegenwoordig onmisbaar. Hij zegt: "We worden steeds vaker gevraagd onze zaken online te regelen. Als Bibliotheek helpen we mensen wegwijs te maken in die digitale wereld. Mensen hoeven zich nergens voor te schamen of bang te zijn dat een cursus te moeilijk is. We hebben voor iedereen een geschikte cursus. We zien onze cursisten vaak met stappen vooruitgaan. Bovendien is het volgen van een cursus eigenlijk heel leuk en gezellig!"

Cursusprogramma
Het cursusprogramma is gratis af te halen in de Bibliotheek en uiteraard ook op bibliotheekhengelo.nl in te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen over het leren werken met de computer, tablet en smartphone. En kan men zich verdiepen in het gebruik van DigiD, Windows 10 en internetbankieren. Bovendien zijn er workshops over Facebook, Instagram, Whatsapp, E-books lezen en een digitaal fotoboek maken.

Inloopspreekuur
Wilt u meer weten over het cursusaanbod of hulp bij het maken van een keuze uit het aanbod? Kom dan op 31 augustus naar de Bibliotheek Hengelo Stad voor het speciale inloopspreekuur van SeniorWeb. De cursusleiders presenteren het lesprogramma en er is ruimte voor al uw vragen. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk tussen 13.30 en 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden