Gezocht: Zomerburgemeester! Zomerfestival Hengelo van start!

Hengelo - Deze zomermaanden zijn er volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. Tot en met september vindt dan de allereerste editie van het Zomerfestival Hengelo plaats. Er komt een echt stadsstrand op het Schouwburgplein: STRAND074! Bovendien is er elke woensdagmiddag een leuke kidsactiviteit. Burgemeester Schelberg is op zoek naar een goede vervanger. Hij nodigt Hengeloërs onder de 18 jaar van harte uit om te solliciteren naar de functie van Zomerburgemeester.

De gemeente Hengelo, Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo organiseren het Zomerfestival met evenementen voor jong en oud, in en rond de binnenstad. De partijen willen gedurende de werkzaamheden die de komende jaren vanuit het Actieplan Binnenstad worden uitgevoerd, zorgen voor meer evenementen en activiteiten in de binnenstad. Dit Zomerfestival is daarvan het eerste voorbeeld. Samen met de bekende en gerenommeerde evenementen zoals Heerlijk Hengelo, Modespektakel, Kids@thePark en de Lambertuskermis is het daardoor deze hele zomer feest in de binnenstad. Daarnaast is er ook van alles te doen op andere plekken in de stad, zoals Sins of Ibiza, het Cultuurpodium Houtmaat en de Volksfeesten Oele: vervelen zit er niet in deze zomer!!

Kidsmiddagen
Elke woensdagmiddag is er een leuk kidsevent. Op 1 augustus wordt Gamecity074 georganiseerd. Er is dan een heus FIFA '18-Playstation-toernooi, waar 40 spelers aan mee kunnen doen. Ook kan je games inruilen of verkopen. Aanmelden kan vanaf nu via info@hengelopromotie.nl. Verder is er Dance074 met allerlei leuke dansworkshops voor kinderen in alle leeftijdscategorieën, een voetbaltoernooi in samenwerking met FC Twente- scoren in de Wijk, een beachparty voor kids, jeu-des-boulestoernooi en is er een spectaculair springkussenfestival.

STRAND074
De hele maand augustus is er een echt stadsstrand op het Schouwburgplein. Met de huidige temperaturen is het dus lekker afkoelen onder de parasol of in 1 van de zwembadjes. Voor de actievelingen is er beachvolleybalveld en wil je helemaal niets doen, plof dan lekker neer in één van de ligstoelen. Alle activiteiten en meer informatie staat op www.hengelopromotie.nl/zomerfesitval. Of via Facebook en Instagram #zomerfestivalhengelo.

Gezocht: Zomerburgemeester
Tijdens de zomerperiode is burgemeester Sander Schelberg op zoek naar een goede vervanger: de Zomerburgemeester! Hengeloërs die onder de 18 jaar zijn, actief op social media én die de komende maanden veel in Hengelo zijn worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Zij kunnen een leuk filmpje, vlog of foto én enthousiast verhaal sturen naar info@hengelopromotie.nl, of delen via #zomerfestivalhengelo op Facebook of Instagram.

De Zomerburgemeester mag als VIP bij alle leuke en mooie evenementen aanwezig zijn van de allereerste editie van het Zomerfestival Hengelo! En krijg je toegang tot de leukste zomer-uitjes van Hengelo.

Meer berichten