Foto:

Rondleiding Oud Borne en bezichtiging oude toren

Borne - Ook in augustus kunt u een rondleiding in Oud Borne volgen of een bezichtiging van de toren van de oude hervormde kerk bijwonen. U hoeft zich voor deze activiteiten niet van te voren aan te melden.

De rondleiding is tweemaal per week, op woensdag en op zondag. ( m.u.v. 22 + 26 augustus i.v.m. Melbuulndagen ). Meldt u zich om 14.00 uur op het Dorsetplein bij de fontein. De gids staat daar op u te wachten! De rondleiding duurt ca. 1.5 uur. Na afloop kunt u in het Bussemakerhuis terecht voor een kop koffie/thee. De rondleiding geschiedt o.l.v. een gids die vele bijzonderheden laat zien en verhalen en anekdotes vertelt over de rijke historie van Borne. Ook laat de gids u het fraaie interieur van de kerken in Oud Borne zien. De kosten bedragen €5,- per persoon, incl. koffie/thee.

De beklimming van de oude toren is in juli en augustus elke zondag van 15.00 – 16.30 uur.

We starten om 15.00 uur met een kop koffie/thee in het Bussemakerhuis. Rond 15.30 uur lopen we o.l.v. een torengids naar de Oude Hervormde Kerk.

In de oude toren neemt u o.a. een kijkje op de gewelven van de oude kerk die prachtig zijn uitgelicht. Wij nemen u mee naar de klokkenstoel waarin een drietal imposante klokken hangen. Tevens is er een tentoonstelling ingericht m.b.t. de bouwhistorie van de kerk.

Ook hier bedragen de kosten € 5,- per persoon, inclusief koffie/thee.

Het is altijd mogelijk een rondleiding of torenbezichtiging op afspraak te doen. Boeken kan bij André Muller. Tel: 074-2663082, via de website www.gidsenoudborne.nl of via de VVV.

Meer berichten