De week van de Dementie in Borne en Hengelo

Borne/Hengelo - Een week volop activiteiten in het teken van (leven met) dementie.
Eén op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Dementie is een ziekte van de hersenen, waarbij de zieke steeds meer moeite krijgt om zelfstandig te functioneren en steeds meer afhankelijk wordt van anderen. Met elkaar kunnen we veel doen om mensen met dementie te ondersteunen in een zelfstandig en waardig leven.

Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en Wijkracht hebben de krachten gebundeld om bekendheid met dementie in Borne en Hengelo te vergroten. Onder de naam 'Met elkaar dementievriendelijk' willen we graag aan iedereen in Hengelo en Borne meer kennis en handvaten geven over leven met dementie.

Programma
Tijdens de Week van de Dementie, van 17 tot en met 25 september, organiseren we daarom diverse activiteiten die in het teken staan van het leven met (iemand met) dementie.
Datum Activiteit Locatie
17 sept. 19.30u Opening en 'Dementietheater' door Ervarea Kulturhus, Borne*
18 sept. 19.30u Mantelzorgavond Thiems Inn, Hengelo*
20 sept. 13.30u Memorywalk centrum Borne Kulturhus, Borne*
21 sept. 13.30u Memorywalk Tuindorp 't Lansink Buurthuis Lansink, Hengelo*
21 sept. 19.30u Filmavond 'Garden of Live' Kulturhus Hasselo, Hengelo*
25 sept. 19.00u 15 jaar Alzheimer Café Hengelo Waterstaatskerk, Hengelo
* Gelieve aan te melden voor deze activiteiten. Meer informatie over aanmelden vindt u op onze websites of via de Meldzorg Centrale van Carintreggeland (088 – 367 7000)

Voor bewoners en medewerkers van de woonlocaties van Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg worden in deze week ontspannende mindfulness- en muziektherapiebijeenkomsten georganiseerd.
'Baliebus'
Tijdens de Week van de Dementie komen we met een 'Baliebus' naar de inwoners van Borne en Hengelo toe. Bij deze 'Baliebus' kunnen inwoners al hun vragen stellen, tevens kunnen zij testen hoe dementievriendelijk zij zijn.
Datum Locatie Tijd
Woensdag 19 sept. Warenmarkt Rheineplein, Borne 09.00 – 12.30 uur
Donderdag 20 sept. Winkelcentrum Groot Driene, Hengelo 11.00 – 15.00 uur
Vrijdag 21 sept. Winkelcentrum Agathaplein, Hengelo 10.00 – 14.00 uur
Zaterdag 22 sept. Wemenstraat, binnenstad Hengelo 11.00 – 15.00 uur

Voor meer een uitgebreide omschrijving van de activiteiten kunt u terecht op de websites van Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en Wijkracht.

Meer berichten