Criterium Twentse Rolstoelvierdaagse goed verlopen

Delden - Op maandag 23 juli 2018 vond in Delden voor de 28e keer het Criterium plaats aan de vooravond van wat voor de 31e keer de Twentse rolstoelvierdaagse moest worden.
Eerder die ochtend had het bestuur wegens aanhoudende warmte en na goed overleg met tal van organisaties moeten besluiten dat de Twentse Rolstoelvierdaagse dit jaar voor de 3e keer in de geschiedenis geen doorgang kon vinden. Ondanks de teleurstelling en de warmte is besloten het criterium wel door te laten gaan en zo geschiedde.
Om precies 19.15 uur na een gesprek met commentator van dienst schoot Burgemeester Drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel de deelnemers van de aankoppelbikes weg voor hun rondjes om de kerk. Bennie Bouwhuis uit Overdinkel bleek oppermachtig en veroverde de 1e plaats. 2e werd Hans de Gryse die voor deze wedstrijd helemaal uit België was overgekomen. De 3e plek werd veroverd door Ronald Hobbelen uit Eindhoven.

Na de aankoppelbikes was het om 20.00 uur de beurt aan de toppers uit het Nederlands Handbikecircuit. Hierbij ook aanwezig enkele wereldtoppers waaronder Tim de vries, Johan Reekers, Mark Mekenkamp en Laura de Vaan. Een aantal van hen nemen begin augustus deel aan het WK handbiken in Italië.
Het werd een spannende wedstrijd waarin Tim de Vries duidelijk liet zien waarom hij de huidige wereldkampioen is. Hij ging er dan ook met de overwinning vandoor in de klasse H5/0. 2e werd de lokale deelnemer Johan Reekers en de 3e plek was voor Mitch Valize. In de klasse H3 legde Sidney Bito beslag op de 1e plek en in de klasse H4 John Jongeneel.
Bij de dames werd wereldtopper Laura de Vaan, eveneens deelnemer aan het WK in Italië 1e. De 2e plek was voor Chantal Haenen en 3e werdYvette Rottger-W.

Aan het eind van een warme en spannende avond reikte Burgemeester Drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel de medailes uit aan de winnaars.
Hiermee kwam aan de 31e editie van de Twentse rolstoelvierdaagse al na het criterium een einde. Wat overblijft zijn de herinneringen aan een mooie avond en teleurstelling van de afgelasting. Echter 1 troost, in de laatste week van juli 2019 staat de 31e editie opnieuw op de kalender en
natuurlijk hopen we allen dat deze wel door zal gaan!

Meer berichten