Rolstoelvierdaagse Delden gaat niet door!

Delden - Het bestuur van de Stichting Twentse Sportbelangen heeft besloten de 31e editie van de Twentse Rolstoelvierdaagse af te blazen. De weersverwachting van Meteo Consult en ingewonnen informatie bij verschillende instanties hebben tot dit weloverwogen besluit geleid.

Het bestuur betreurt het deze beslissing te hebben moeten nemen maar er was na zeer intensief overleg geen andere mogelijkheid dan deze beslissing te nemen.
Continue aanhoudende warmte, hoge luchtvochtigheid, veel zonuren en weinig wind in combinatie met de grote inspanning die geleverd moet worden door minder valide mensen maakt het niet verantwoord de vierdaagse van 24 t/m 27 juli te laten doorgaan. Het inkorten van de parcoursafstanden en/of het eerder laten starten van de deelnemers zijn geen opties voor de organisatie. Ook kunnen we gezien bovengenoemde de veiligheid van onze vrijwilligers niet
waarborgen.
Het criterium dat voor maandagavond 23 juli gepland staat, gaat wèl gewoon door. De Aankoppelbikes vertrekken bij de start/finish bij het Ressingplein te Stad Delden rond 19.15 uur. Zij rijden 8 ronden van 1250 meter. De handbikes, zij rijden een wedstrijd die meetelt voor het landelijk klassement, gaat over 17 ronden en begint om 20.00 uur.
Bij de start/finish vindt om 21.30 uur de prijsuitreiking plaats.
Ook Stichting de Wibo's, die zorgen voor het randprogramma, hebben besloten hun activiteiten NIET door te laten gaan.

Meer berichten