Foto: DUNCAN DE FEY, Duncan de Fey©

George Harrison tribute: De Cactus

HENGELO - Het is dit jaar 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor De Cactus voor een muzikaal eerbetoon aan de 'stille Beatle'.

Daarom brengt While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) op donderdag 12 juli in De Cactus in Hengelo een overzicht van klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solowerk. ''Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass en Bangladesh'', aldus De Cactus. ''De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie gitaristen die in bekende bands in dienst van hun frontman of -vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Met veel meerstemmige zang, vanzelfsprekend. Een aanrader voor iedere liefhebber van tijdloze popmuziek met verfijnd gitaarwerk.''

De bezetting bestaat uit Eric van Dijsseldonk, Martijn van Agt en Theo Sieben. George Harrison was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte liedjesgitarist'', aldus De Cactus.

De avond begint om 21.30 uur en kost 5 euro.

Meer berichten