Gert-Jan Wassink wint de Hof van Twente Loop, die in het verleden vier keer werd gehouden bij de wielerronde.
Gert-Jan Wassink wint de Hof van Twente Loop, die in het verleden vier keer werd gehouden bij de wielerronde. (Foto: )

AV Goor Cityrun by Night tijdens Ronde van Goor

door Aschwin Kruders- GOOR - In het centrum van Goor wordt op zaterdag 1 september een nieuwe hardloopwedstrijd gehouden: De AV Goor Cityrun by Night. Deze loop gaat over 2 Engelse mijlen (3,2 kilometer) en start na afloop van de laatste wielerwedstrijd van de Ronde van Goor, die ook die avond wordt verreden.

Voor deze wedstrijd hebben de organisatie van de wielerronde (Stichting Wielerevenementen Goor) en de Goorse atletiekvereniging AV Goor'75 de handen ineen geslagen. De loop gaat grotendeels over hetzelfde parcours.

"We willen de inwoners van Goor graag betrekken bij de wielerronde. Dat doen we op allerlei manieren, maar al langere tijd zochten we naar iets waardoor iedere Gorenaar ook daadwerkelijk zelf deel kan nemen", aldus Michiel Slot, voorzitter van de wielerstichting. "Door de Dikke Banden Race, die we voorafgaand aan de twee wielerkoersen organiseren, kon de jeugd tot en met dertien jaar al deelnemen. Nu kan iedereen vanaf veertien jaar meedoen aan de loopwedstrijd. Die is toch gemakkelijker toegankelijk voor recreanten, dan een wielerwedstrijd voor die categorie."

Bij de Goorse atletiekvereniging lag de wens om een loopwedstrijd in het Goorse centrum te organiseren, stelt AV Goor'75-voorzitter Aschwin Kruders: "Er lopen veel mensen hard in Goor en hoewel wij buiten de stad wel de goed bezette Bovenberglopen organiseren, is er geen loopevenement in Goor zelf. Dat vonden wij een gemis, maar tot nu ontbrak het aan de middelen om het wel te organiseren. We zijn heel blij dat de Stichting Wielerevenementen Goor dit met ons op wil pakken en ik ben er ook van overtuigd dat we elkaar op deze manier gaan versterken."

De Ronde van Goor begint op 1 september om 16.30 uur met de Dikke Banden Race (inschrijven via dikkebandenrace@rondevangoor.nl). Een uur later is de wielerwedstrijd voor elite vrouwen en om 19.00 uur rijden de elite mannen. Om 21.15 uur gaat de AV Goor Cityrun by Night van start. Inschrijven gaat via www.inschrijven.nl.

Meer berichten