Foto:

'Zeker Bewegen maakt de 55-plusser vitaal en sociaal'

HENGELO - Binnen het traject Zeker Bewegen Hengelo vond onlangs de derde workshop plaats.

Achttien 55-plussers deden mee aan een actieve wandeling door Groot Driene. Onderweg werden met behulp van bankjes en hekjes verschillende oefeningen gedaan en volgens projectleider Marjolein Besnyöi zat de sfeer er goed in. "Veel ouderen associëren sport nog vooral met competitie en intensieve lichamelijke inspanning. Ze leggen niet direct het verband tussen beweging en gezelligheid. Daar brengen wij verandering in, met deze workshop, maar natuurlijk ook met de groepslessen zelf."

Onderzoek toont volgens de initiatiefnemers aan dat ouderen behoefte hebben aan beweging die hen onder de mensen brengt. Instructeur Chantal Klein Gunnewiek: "Workshops zoals deze vormen een mooie combi van op eigen niveau bewegen én sociaal actief zijn. In zo'n groep met allemaal leeftijdsgenoten vind je aanspraak, herkenning en soms ook lotgenoten. Dit alles maakt dat je met meer plezier beweegt. We merkten dat vandaag ook weer, het is gewoon hartstikke gezellig."

Meedoen met Zeker Bewegen Hengelo kan nog steeds en is door ondersteuning van de gemeente Hengelo vrijwel kosteloos. Aanmelden voor een kennismakingsgesprek kan via www.zekerbewegenhengelo.nl

Meer berichten