Nicole van der Woning, Debby Nijenhuis en Linda Smit met een klein stukje van de prachtige vlaggenlijn. Foto: Marjorie Nijbroek
Nicole van der Woning, Debby Nijenhuis en Linda Smit met een klein stukje van de prachtige vlaggenlijn. Foto: Marjorie Nijbroek (Foto: Marjorie Nijbroek)

De Nije Stichting hangt de slingers op!

Hengelo - De Nije Stichting kan alsnog de slingers, ruim tien kilometer gehaakte vlaggetjes, ophangen. En dat gebeurt op 8 juli tijdens de Open Dag van FC Twente; de Hengelose stichting hoopt hiermee ook FC Twente een hart onder de riem te steken.

Het was de bedoeling om de slingers op te hangen op 13 maart van dit jaar, de dag dat De Nije Stichting tien jaar bestond. Om dit te vieren zou de stichting op die dag ruim 10 kilometer gehaakte vlaggetjes ophangen in De Grolsch Veste, tweede ring. Helaas moesten de festiviteiten door omstandigheden worden uitgesteld.

Maar nu kan de stichting, die een moeilijk jaar achter de rug heeft, alsnog de slingers ophangen. De vlaggetjes zijn gehaakt door bijna 2000 mensen in Nederland en ver daarbuiten.
“Toen ik er aan begon, durfde ik niet te hopen dat we ooit 10 kilometer zouden halen. Maar we zijn er maar gewoon voor gegaan. Ik zeg altijd, tel niet de dagen, maar laat de dagen tellen en hang elke dag zelf de slingers op. Wat is dan toepasselijker om bij het tienjarig bestaan letterlijk vlaggetjes op te hangen én daar als speciaal accent een wereldrecord aan vast te knopen? Voor het record hadden we tussen de 40.000 en 50.000 vlaggetjes nodig. We kregen er uiteindelijk meer dan 160.000 toegestuurd. Overdonderend!”, vertelt oprichtster Debby Nijenhuis.

Na een oproep via diverse sociale media in juli vorig jaar stroomden de vlaggetjes binnen. Debby en haar team zijn maanden druk geweest om alles te tellen, te keuren en aan elkaar te haken. De vele vlaggetjes die niet in de lijn terecht zijn gekomen, zijn uiteraard niet voor niets opgestuurd. Debby Nijenhuis: “Er zijn bijvoorbeeld prachtige sjaals en dekens van gemaakt, die worden verkocht voor de Nije Stichting. Ook zullen delen van de vlaggenlijn na het record worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de stichting. Daarnaast zullen delen worden geschonken aan oncologische afdelingen en kinderziekenhuizen, zodat daar ook vlaggetjes kunnen worden opgehangen.”
FC Twente en de Nije Stichting hebben allebei een moeilijk jaar achter de rug. Maar met de gezellige dag voor alle FC Twente fans en alle belangstellenden voor het record, verwachten beide organisaties dat het een mooie dag wordt en de toekomst met frisse en hoopvolle blik tegemoet kan worden getreden.

Programma
Van 12.00 tot 17.00 uur is de open dag van FC Twente. Voorafgaand, tussen 10.30 en 11.00 uur, wordt het laatste deel van de vlaggetjeslijn opgehangen onder toeziend oog van Mr. I.C.M. Huiskes en Mr. T. Geerdink. Via de website www.denijestichting.nl worden mensen die vlaggetjes hebben gehaakt, verzocht zich aan te melden om hierbij te zijn. Zonder aanmelding is er geen toegang tot de tweede ring. Na 12.00 uur is het stadion voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten