Dans mee op de tropische salsa klanken

Hengelo - Hengelo staat zaterdag 30 juni 2018 weer in het teken van de Tropical Night! En die begint al zaterdag overdag met livemuziek, workshops, tropische drankjes en aankleding in mediterrane sfeer. Het is de dertigste Tropical Night en dat wordt gevierd met een uitgebreid programma. "Duizenden mensen komen elk jaar af op de Tropical Night", vertelt Tijs Jagers, nachtburgemeester van Hengelo.

"De Tropical Night is uitgegroeid tot een begrip in de hele regio, een unieke ervaring, een beleving die je echt mee moet maken. En dat is ook wat deze dertigste editie gebeurt: veel optredens, veel workshops, veel te beleven, ook overdag. Dus kom naar de binnenstad van Hengelo en geniet. Dans mee op de klanken van de salsa, merenque, kizomba. Dans de hele nacht op tropical dance of ga heerlijk chillen bij Reggae & ska. Voor iedereen is er wel iets te doen."

De organisatie, de samenwerkende horeca, Wouter Vos en nachtburgemeester Jagers, hebben een mooi programma samengesteld voor zowel overdag als 's avonds. Het dagprogramma biedt vanaf 13.00 uur allerlei activiteiten op het Appelplein, het Marktplein en het Burgemeester Jansenplein. Met tot 17.00 uur optredens van All Hayat, Cladans, GLO Entertainment. El Centro de las Salsa, La Colombianita, Step Dance, Capoeira en Capoeira Kids. "Overdag is het een tropisch familiegebeuren met onder andere demonstraties en een aantal workshops", vertelt Jagers, die al vijftien jaar betrokken is bij dit evenement.

Drie thema's

Het avondfestijn kent drie thema's: classic, future en alternative.
Tropical Night Classic vind je op het Appelplein (met de liveband K'ribe), Marktplein en Burgemeester Jansenplein. Met workshops. live muziek, DJ's, bars en dans.
Tropical Night Future vind je bij Club Merlijn, het Pastorieplein en in de Willemstraat: tropical house en dancebeats en met een Portugese DJ.
Tropical Night Alternative is te beleven op het Beekplein. De organisatie wil met de themagerichte programmering tegemoet komen aan vele verschillende wensen. Jagers: "De Langestraat/Pastoriestraat, dat is dan meer de jongerenhoek, daar staat een DJ en daar wordt ook house gedraaid met tropische elementen. En op het Beekplein, in de alternatieve hoek, hoor je reggae en ska."

"Deze dertigste Tropical Night is meer gericht op beleving. Het gevoel van de tropische nacht, de mediterrane sfeer. Met een band uit Curaçao, een DJ uit Portugal die speciaal voor dit muziekfeest hier naar toe zijn gekomen. Met tropisch eten en drinken, workshops en mensen die hieraan lekker meedoen. Zo we om ons heen horen is er al veel belangstelling. En het ziet er naar uit dat het weer ook nog tropisch wordt; we hebben alles mee dit jaar."

www.facebook.com/pg/tropicalnighthengelo

Meer berichten