De mooiste kampvuurkuil van Europa
De mooiste kampvuurkuil van Europa (Foto: Tom Schothuis)

De mooiste kampvuurkuil van Europa!

Hengelo - Scouting Cunera St. Marcellinus biedt al 85 jaar leuke en uitdagende activiteiten aan kinderen vanaf 5 jaar oud. De afgelopen tijd heeft de vereniging zichzelf echter behoorlijk uitgedaagd, door op het terrein aan ’t Bartelinkslaantje een bouwwerk van formaat te laten verrijzen: een nieuwe kampvuurkuil (zie foto).

Scouting gaat echt wel met haar tijd mee, maar gezellig rond een vuurtje zitten blijft een vast onderdeel van de activiteiten. Dit gebeurt veelal in de speciaal daarvoor bestemde kampvuurkuil. De kampvuurkuil doet ook dienst als theater, waar muziek gemaakt wordt en waar toneelstukjes worden opgevoerd. Kortom: een belangrijke centrale plek voor elke Scoutingvereniging.

De circa dertig jaar oude kampvuurkuil aan ‘t Bartelinkslaantje was echter sterk verouderd en raakte in verval. Daarom werd binnen het bestuur de wens uitgesproken om de kampvuurkuil te vernieuwen. Het ontwerp van de nieuwe kampvuurkuil is geheel in samenspraak met leden en vrijwilligers tot stand gekomen. Bij de Hengelose Slingerbeurs zijn de nodige contacten opgedaan en met hulp van een aantal toppers uit het bedrijfsleven heeft het bouwwerk vorm gekregen.

Het resultaat mag er zijn. De nieuwe kampvuurkuil biedt plaats aan de hele vereniging (inclusief vrijwilligers zo’n 250 personen). Maar ook als een kleine groep leden gezellig rond het vuur wil zitten, dan kan dat.

Hoewel er geen wedstrijd is voor kampvuurkuilen, zijn ze er bij Scouting Cunera St.Marcellinus van overtuigd dat zij nu de mooiste hebben. Tijdens de open dag op 1 juli wordt de nieuwe kampvuurkuil dan ook met trots aan de bezoekers getoond.

Meer info op www.cunmar.nl en www.kampvuurkuil.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden