Foto: Abbink Fotografie
Foto: Abbink Fotografie (Foto: ABBINK FOTOGRAFIE)

Klanten van Rabobank Centraal Twente verdelen 125.000 euro

Hengelo – Rabobank Centraal Twente is dit jaar gestart met de Rabo Clubkas Campagne. Met deze campagne stelt Rabobank Centraal Twente €125.000,- uit de winst beschikbaar voor verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de bank. Bij de Clubkas Campagne konden de klanten van de bank, van 12 jaar en ouder, hun stem uitbrengen op de deelnemende clubs die zij een warm hart toedragen. Elke stem is geld waard, hoe meer stemmen een club ontving hoe hoger de bijdrage voor de club.

Hans Raanhuis, directievoorzitter Rabobank Centraal Twente: "Onze klanten bepaalden welk bedrag naar de clubs gaat en niet wij als bank. Dit past bij onze coöperatie, onze kanten en leden hebben invloed! De clubs voerden voor het eerst zelf campagne om zoveel mogelijk stemmen te werven en daarmee een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen. De deelnemende verenigingen en stichtingen hebben hun beste beentje voorgezet. Niet voor niets, want bijna 10.000 klanten van de bank hebben de weg naar de stemsite weten te vinden. Samen brachten zij zo'n 29.500 stemmen uit."

Finaleavond in Schouwburg HengeloTijdens de Finaleavond op woensdag 6 juni in Schouwburg Hengelo werd bekend gemaakt hoeveel stemmen elke club heeft ontvangen en welke bijdrage zij hiermee krijgen voor het realiseren van hun doelen. Het was een feestelijke avond, met gastspreker Maarten van der Weijden (olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen) en optredens van een aantal clubs die aan de Clubkas Campagne mee deden. Tijdens de spannende onthulling openden de clubvertegenwoordigers tegelijkertijd hun envelop met daarin de cheque met het bedrag dat de club ontvangt. De avond werd begeleid door Theaterzaken.

Daarnaast dongen de meest creatieve en originele acties van de clubs mee voor één van de drie originaliteitsprijzen. Deze clubs ontvangen € 250,- bovenop het verdiende bedrag uit de Clubkas Campagne. De winnaars van de Originaliteitsprijs zijn Muziekvereniging Armonia, Stichting Kerstmis in Oud Borne en Kreenk vuur de Twentse Sproak.
De volledige uitslag van de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Centraal Twente is te lezen op www.rabobank.nl/centraaltwente.

Meer berichten