Foto:

Muziekcafé Borne, zaterdagavond 16 juni Cordow en Doctors of Music

Borne - Bij het laatste Muziekcafé van dit debuutseizoen treden maar liefst twee bands op: Cordow en Doctors of Music. Samen brengen ze een afwisselend programma met zowel ballads als wat 'steviger' werk.

Cordow bestaat uit Cees Klaassen (gitaar) en de Bornse Wendy Kolste (zang). In Esperanto betekent Kordo 'snaar' of 'stemband'. Cordow is Kordo volgens Cees en Wendy: muziek teruggebracht tot de essentie, in al zijn puurheid en kwetsbaarheid. Stem en snaren vormen samen één akkoord.
Cordow brengt liedjes over het leven, de liefde en alles wat dat met zich meebrengt, zowel de mooie kanten als de schaduwkanten. Het brede scala aan covers heeft één aspect gemeen: het is muziek die je raakt. Bij het Muziekcafé brengt Cordow muziek van onder andere de Beatles, Joni Mitchell, Prince en Herman van Veen.

Doctors of Music heeft ruime ervaring in de muziek en wil samen met het publiek genieten van luistermuziek. De band wil zich niet verstoppen achter een muur van geluid maar wil juist de stilte in de nummers opzoeken. Bekende nummers door de jaren heen worden gespeeld in een 'eigen jasje', semi-akoestisch, vaak meerstemmig en recht uit het hart gezongen, what you see is what you get. Doctors of Music bestaat uit Bert van Schelven (zang/gitaar), Jacques van Oostayen (gitaar/zang), Bennie Mustamu (percussie/zang) enTon Kroon (basgitaar/zang).

Muziekcafé avonden worden regelmatig georganiseerd in de foyer van het Kulturhus Borne. Daartoe wordt de foyer omgebouwd tot een gezellig café met een muziekpodium. Het Kulturhus is in november 2017 gestart met deze nieuwe activiteit. Met het dubbele optreden op 16 juni wordt het debuutseizoen afgesloten.

Het muzikale gedeelte begint ca 20 uur en duurt tot ca 23:30 uur. Het café is geopend vanaf 19:30 uur.

Zoals de naam muziekcafé al suggereert zijn de hoofdingrediënten muziek, gezelligheid en vrije in- en uitloop.

Vakantie

Na de vakantie gaat op 29 september het muziekcafé weer verder met optredens van de formatie Bouncing Betty.

Meer berichten