Het Milieupark aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Foto: TCTubantia
Het Milieupark aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Foto: TCTubantia (Foto: )

Gemeente verruimt openingstijden van Milieupark in Hengelo

Hengelo - Het Milieupark aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Het gaat om een proef die per 1 juni ingaat. Normaal gesproken sluit het Milieupark om 16.00 uur.

Eerder open
De openingstijden worden permanent vervroegd van 09.30 uur naar 09.00 uur. De nieuwe openingstijden maken het voor meer mensen mogelijk afval naar het Milieupark te brengen.
Het Milieupark was voorheen maandag t/m zaterdag open van 09.30 tot 16.00 uur. Die tijden worden nu dus uitgebreid. Inwoners hebben geregeld te kennen gegeven dat de openingstijden verruimd moeten worden. Daaraan wordt nu gehoor gegeven. In september volgt een evaluatie.

HengeloPanel
De nieuwe openingstijden kunnen mogelijk nog verder wijzigen. Via het HengeloPanel vraagt de gemeente of inwoners uit de voeten kunnen met de nieuwe openingstijden, maar ook of ze andere wensen hebben. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat inwoners willen dat het Milieupark op zaterdag langer open is. Dit onderzoek onder het HengeloPanel wordt in de zomer gehouden. Het HengeloPanel is een grote groep inwoners, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat inwoners vinden van het gemeentelijk beleid en welke ontwikkelingen er plaatsvinden in Hengelo.

Gratis en betaalde stromen
Inwoners van Hengelo en Borne kunnen met hun milieupas terecht op het Milieupark om afval te brengen.

Er zijn zogenoemde gratis stromen, zoals snoeihout, textiel, ijzer, elektrische apparaten, papier en verpakkingen, maar ook afvalstromen waarvoor betaald moet worden, zoals grof huishoudelijk afval, matrassen, tapijt, autobanden, puin en hout. Via een weegbrug kan Twente Milieu meten hoeveel afval tegen betaling weggebracht wordt. Hengelose huishoudens mogen per jaar in totaal 50 kilo gratis brengen. Dit tegoed wordt in januari automatisch op de milieupas bijgeschreven. Meer informatie staat op

www.twentemilieu.nl/hengelo/welkafvalwaar

Meer berichten