Foto: Martine de Klein

Politie-inval bij Club Top Shot in Hengelo

Hengelo - De politie heeft in samenwerking met de gemeente Hengelo een inval gedaan bij horecagelegenheid Club Top Shot aan de Willemstraat. Tijdens deze inval is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. De burgemeester heeft de horecazaak gesloten, in eerste instantie voor de duur van twee weken. Daarna is de burgemeester van plan het pand te sluiten voor de periode van een jaar.

Harddrugs
Het vermoeden dat op deze locatie werd gehandeld in harddrugs bestond al enkele weken. De politie is op zondag 13 mei omstreeks 00:30 uur het pand binnengegaan. Daar werden pillen, wikkels met vermoedelijk cocaïne en wiet aangetroffen. Tijdens de inval waren er ongeveer 40 personen in het pand aanwezig. Zij konden na enige tijd de zaak verlaten. Een persoon is aangehouden.

Ondermijnende activiteiten worden niet getolereerd
Loco-burgemeester Mariska ten Heuw geeft aan dat dit soort criminele en ondermijnende activiteiten zoals gelegenheid geven aan handel in drugs niet worden getolereerd in Hengelo en dat hier hard tegen wordt opgetreden. Ten Heuw: "De binnenstad van Hengelo moet een plaats zijn waar alle inwoners en bezoekers veilig zijn en zich veilig moeten kunnen voelen. Daarom tolereren we geen ondermijnende activiteiten. De veiligheid voor de bezoekers van de Hengelose binnenstad staat voorop. De situatie bij Club Top Shot was een exces en is gelukkig niet representatief voor rest van de Hengelose horeca."

Meer berichten