Met om- of bijscholing klaar voor de zorg; info op 14 mei

Hengelo - Met om- of bijscholing klaar voor de zorg van de toekomst. Er is steeds meer vraag naar medewerkers die zorg verlenen én tegelijkertijd cliënten kunnen begeleiden in hun woon- en leefomgeving. Maar helaas dreigt er ook een tekort aan zorgpersoneel dat hieraan voldoet. Daarom is ROC van Twente vorig jaar gestart met de combi-opleiding Verzorgende IG–Maatschappelijke Zorg. Naast de voltijd (BOL)-variant, wordt de opleiding nu ook in deeltijd (BBL) aangeboden voor bijvoorbeeld herintreders en zij-instromers. Op maandag 14 mei van 16.00 tot 17.00 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst op de ROC-locatie Gieterij in Hengelo.

Toekomst is vraaggerichte zorg

Zorgvragers (cliënten/patiënten) hebben vooral behoefte aan een combinatie van lichamelijke zorg én begeleiding bij hun dagelijkse activiteiten. Zorginstellingen verlenen daarom steeds meer vraaggerichte zorg, wat met zich meebrengt dat van zorgmedewerkers deskundigheid op beide vakgebieden wordt gevraagd. De nieuwe combi-opleiding Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg op mbo-niveau 3 leidt breed op en sluit perfect aan op ontwikkelingen waarbij lichamelijke zorg en geestelijk welzijn dichter bij elkaar komen te liggen.

Deeltijdopleiding heel geschikt voor herintreders en zij-instromers

De combi-opleiding wordt vanaf nu ook in deeltijd (BBL) aangeboden en is daarmee ook heel geschikt voor herintreders en zij-instromers die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren en verbreden. Denk bijvoorbeeld aan voormalige alpha hulpen, verzorgers met een verouderd diploma of mensen die zich willen laten omscholen. Op maandag 14 mei van 16.00 tot 17.00 uur vindt op de ROC-locatie Gieterij in Hengelo een voorlichtingsbijeenkomst plaats. Meer informatie op www.rocvantwente.nl/vz-mz.

Meer berichten