Voorjaarsdag Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud

Hengelo - Op zondag 27 mei 2018 houdt de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud (VGO) haar jaarlijkse Voorjaarsdag op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat in Hengelo.

Deze begraafplaats, welke een rijksmonument is, heeft in de afgelopen jaren een flinke renovatie ondergaan. Hierin heeft de VGO, de vereniging bestaat ruim 105 jaar, een belangrijke rol gespeeld. Tal van grafstenen zijn gerestaureerd, het poortgebouw is gerenoveerd de beplanting is, waar nodig, vernieuwd. Het archeologisch veldonderzoek naar het 1ste Lambertuskerkje is uitgevoerd en de resultaten daarvan zijn zichtbaar gemaakt en er is een nieuw informatiebord geplaatst. Deze prachtige begraafplaats vormt een oase van rust in het centrum van Hengelo. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.

Op deze zondag zal er om 11 u 30 een concert plaatsvinden door de Hengelose Muziekvereniging Armonia. Dit harmonieorkest staat onder leiding van Bert Fransen. Er zal deze ochtend een zeer gevarieerd programma worden geboden, voor ieder wat wils. Binnen de geledingen van de vereniging bevinden zich maar liefst vijf concerten waaronder het Twents Jeugd Harmonie Orkest Armonia werd vanuit Stork opgericht in 1895 bij het pas geopende Verenigingsgebouw en trad tot 1972 op als "Orkest der Machinefabriek Stork".

Naast muziek is er op de begraafplaats een tentoonstelling ingericht door HeArtpool. Dit jaar is het kunstwerk fysiek een oud bushokje waar verschillende elementen worden toegevoegd. Het kunstwerk is ontworpen door Huub Mikx en Marcel Kistenmaker.

Meer berichten