Familie Borghuis deelt zonnebloemen uit

Regio - Tuincentrum Borghuis in Deurningen bestaat 40 jaar! De familie Borghuis wilde graag de mensen in het zonnetje zetten, die de afgelopen 40 jaar het tuincentrum hebben laten groeien en bloeien. Dit hebben ze vandaag gedaan door 1200 zonnebloemen met daaraan een kleurplaat - ingekleurd door basisschool leerlingen - bij verschillende verpleeghuizen in de regio uit te delen.

Ouderen in het zonnetje
Zij die het tuincentrum de afgelopen 40 jaar hebben laten groeien en bloeien, zijn vandaag bezocht door de familie Borghuis en de organisatie van de jubileumweek. De mensen waren zichtbaar verrast door de zonnebloemen en onder de indruk van de mooie kleurplaten. Op de kleurplaat van mevrouw Broekhuis stond de wens: 'Dat het maar een hele mooie zomer voor u mag worden'. Ze zei: 'Dat het zonnetje maar snel mag gaan schijnen'.

Tekeningen door basisschool leerlingen
Leerlingen van basisscholen uit Deurningen, Hengelo, Weerselo, Saasveld, Reutum en Rossum hebben een kleurplaat ingekleurd en een wens geschreven aan de ouderen. Vele docenten zeiden enthousiast hun medewerking toe. Als dank hebben zij een startpakket moestuinieren ontvangen om de kinderen alles te kunnen leren over 'groeien en bloeien'. Josine Borghuis: 'Het is prachtig om op deze wijze jong en oud met elkaar te verbinden'.

Familie bedrijf
Op 30 april in 1978 openden Gerdy en Clemens Borghuis officieel de deuren van hun kwekerij 'Kwekerij Clemens Borghuis' waar ze planten en groenten rechtstreeks aan de klant verkochten, maar waar ze ook met de eenjarige zomerbloeiers nar de veiling gingen. In 1992 hebben ze de keuze gemaakt om volledig verder te gaan als tuincentrum en maakte de kweekruimte plaats voor meer winkeloppervlakte. Hun kinderen Josine en Vincent Borghuis maken sinds 2012 deel uit van de directie en voeren nu de dagelijkse leiding met een enthousiast en betrokken team van ruim 100 medewerkers.

Meer berichten