Kom zaterdag 5 mei naar de binnenstad van Hengelo. Dompel je onder in de sfeer van vroeger.
Kom zaterdag 5 mei naar de binnenstad van Hengelo. Dompel je onder in de sfeer van vroeger.

Reuring in de stad: van een boerenbruiloft tot straattheater

Komende week zijn er weer mooie evenementen in Hengelo. Zoals Reuring in de stad. Hengelo gaat dan even terug in de tijd. Of ga naar de boekenmarkt Tuindorp, open huis kabouterhuisje of de open dag van de Heemtuin.

Open huis kabouterhuisjes
Het Kabouterhuisje, aan het Hyacintenpad 2 in Hengelo, houdt vrijdag 4 mei van 14.00 tot 16.30 uur open huis.

Reuring in de stad
Kom zaterdag 5 mei naar de binnenstad van Hengelo. Dompel je onder in de sfeer van vroeger. De tijd dat de oogst nog met de hand werd binnengehaald. Je proeft, ruikt en beleeft deze dag het leven van vroeger op het Twentse land. Er is van alles te doen, oude ambachten, straattheater, ringsteken, een echte boerenbruiloft, oude kinderspelen (hoepelen, hinkelen, zaklopen), koetsen en nog heel veel meer. En vergeet de stuntverkoop niet! Vanaf 10 uur is er elk uur een stuntverkoop van producten uit grootmoeders tijd.

Boekenmarkt Tuindorp
Op 6 mei is er in het centrum van het historische Tuindorp 't Lansink in Hengelo voor de 19e keer de Boekenmarkt. Boekhandelaren bieden hier elk jaar in het eerste weekend van mei van 10:00 tot 17:00 uur op meer dan 100 kramen hun boeken en ansichtkaarten aan. Tuindorp hotel en restaurant 't Lansink verzorgt de catering waar men kan genieten van een kopje koffie en iets lekkers. De plaatselijke Rotary verkoopt traditiegetrouw weer bloemen.

Open dag Heemtuin
Zondag 6 mei kan je weer een bezoek brengen aan de Heemtuin. Je ziet hier vooral natuur- en cultuurplanten zoals die vroeger en nu voorkwamen en voorkomen in ons Twente: graanakkertjes, poel, verftuin, medicinale plantentuin, bloemrijke graslanden, boerentuin etc. In de maanden mei t/m augustus is Heemtuin weer elke zondagmiddag geopend.

KRANG Festival
Hemelvaartsdag, 10 mei is weer het KRANG Festival. Het programma biedt kunst, theater, muziek en dans. Maar ook op culinair gebied is het genieten! Programma o.a. Luna Zegers, The Tambles, DJ Minka en een voetenbadterras . Van 11 tot 19 uur bij Buitenplaats de Houtmaat.

Meer berichten