Voorjaarsbloemen staan weer volop in bloei, zoals de pinksterbloemen, dotterbloemen, lieve-vrouwen-bedstro, bosanemoon.
Voorjaarsbloemen staan weer volop in bloei, zoals de pinksterbloemen, dotterbloemen, lieve-vrouwen-bedstro, bosanemoon.

Open zondagen Heemtuin Weusthag

HENGELO - De open zondagen van de Heemtuin van het IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid) in het Weusthag gaan weer beginnen!

Elke zondag, met ingang van 6 mei tussen 13.00 en 16.00 uur, is de Heemtuin geopend voor bezoekers én is er het nodige te beleven in het beleefbos.

In de Heemtuin in het Weusthagpark, van Alphenstraat 15a in Hengelo, staan op dit moment de voorjaarsbloemen weer volop in bloei, zoals de pinksterbloemen, dotterbloemen, lieve-vrouwen-bedstro, bosanemoon en slanke sleutelbloem.

Tijdens de open zondagen in mei is er speciale aandacht voor voorjaarsbloemen. Men kan komen genieten van deze bloemenpracht, maar uiteraard is er ook het nodige te vinden aan wetenswaardigheden. Vrijwilligers van de Heemtuin zijn graag bereid om het nodige te vertellen. Daarnaast zijn er opdrachtjes voor kinderen en kleurplaten. Deze middagen zijn interessant voor zowel volwassenen als kinderen.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk om als lid van de IVN-werkgroep Heemtuin mee te helpen in de tuin? Komt u dan eens langs op een dinsdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur of een woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. We zijn iedere zondagmiddag tot en met 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur geopend aan de Van Alphenstraat 15a (tussen de ijsbaan en manege De Kapberg).

Meer berichten