Frans Schuitemaker trok samen met zijn medewerkers Oad uit het faillissementsmoeras. Afgelopen week vertrok hij bij Oad, met pijn in het hart.
Frans Schuitemaker trok samen met zijn medewerkers Oad uit het faillissementsmoeras. Afgelopen week vertrok hij bij Oad, met pijn in het hart.

Verkoop busbedrijf reisorganisatie Oad

Goor - Twee keer zeven jaar was Frans Schuitemaker bij Oad. De eerste zeven jaar (1984 tot 1990) waren de meest innovatieve op het gebied van busreizen, de laatste zeven jaar (2011 tot 2018) de meest uitdagende van haar bestaan. Nu het bedrijf na het spraakmakende faillissement weer groeide, besloot de reisorganisatie haar eigen bussen en werkplaats in Goor te verkopen aan Havi Travel om de touroperating activiteiten nog sneller te laten groeien.

Schuitemaker, directeur Busbedrijf, trok zijn conclusie. Dinsdagavond lichtte hij de medewerkers in over zijn vertrek. Met pijn in het hart: "Het was niet mijn besluit maar ik heb wel begrip voor de beslissing. Havi Travel heeft een eigen directie."
Schuitemaker maakte turbulente tijden mee met Oad. In september 2013 ging het bedrijf failliet.
Investeerder Nobel Capital Partners nam Oad over en met Frans Schuitemaker als directeur werd een doorstart gemaakt met 125 bussen en 200 mensen. De hoofdvestiging werd Goor. Directie en medewerkers werkten keihard om van Oad weer een succes te maken. En dat lukte. Na een paar jaar konden weer nieuwe bussen aangeschaft worden. "Een mijlpaal. Als je je wagenpark kunt vernieuwen, weet je dat de groei doorzet."
Het busbedrijf werd groter en sterker. Grote klanten werden binnengehaald. Oad reed onder meer voor Ajax, KLM, het Metropoolorkest en Stage Entertainment Nederland, voor vervoer naar musicals en concerten: "We hebben deze jaren mooie stappen gezet."

De reisafdeling van Oad groeide eveneens. En met die laatste afdeling wilden de investeerders een stap maken, op zoek naar groei en meer rendement. Schuitemaker richtte zich op het busbedrijf en voor de reisafdeling werden eerst Karen van der Zande en later Bas Hoogendoorn als directieleden aangesteld, beiden inmiddels weer vertrokken. Vervolgens werd Arjan Koster directeur Oad Touroperating.

Afgelopen week werd het busbedrijf verkocht aan Havi Travel die met haar eigen bussen verhuist naar de Oad-vestiging in Goor.
De Oad- reisorganisatie gaat zich uitsluitend richten op het uitbouwen van haar sterk groeiende touroperating activiteiten. Deze afdeling verlaat het kantoor in Goor en is op zoek naar een nieuwe locatie in Twente.
Schuitemaker: "Je weet dat dit een keer kan gebeuren. En dan sta je buiten. Maar deze zaken moet je accepteren. Ons bedrijf is deze laatste jaren succesvol getransformeerd tot een gemoderniseerde en vertrouwde speler in een Nederlandse reismarkt, een winstgevend bedrijf met veel potentie en een ruim toekomstperspectief. Daar kijk ik met plezier en voldoening op terug."

"Wat ik nu ga doen? Daar ga ik over nadenken. Iets voor Twente. Ik ben een geboren en getogen Tukker. Aan de bak voor Twente, dat zou ik wel willen. Maar het kan ook zijn dat zich een bedrijf meldt en dat we tot overeenstemming komen. Dan vind ik in mijn vrije tijd wel iets waarmee ik me voor Twente in kan zetten."

Meer berichten