Ook dit jaar staat er een schuimparty op het programma tijdens het Wijkfeest Slangenbeek.
Ook dit jaar staat er een schuimparty op het programma tijdens het Wijkfeest Slangenbeek.

Wijkfeest Slangenbeek gaat door: 'We maken er een mooi feest van!'

HENGELO - Het jaarlijkse feest in de Hengelose wijk Slangenbeek gaat ook dit jaar door. Na de ontbinding van de activiteitencommissie Slangenbeek in september vorig jaar, heeft een groep wijkbewoners besloten de organisatie van het wijkfeest nu zelf op zich te nemen. Dit onder de vlag van de nieuw opgerichte Stichting Noaberschap Slangenbeek.

Bas Tapper, voorzitter van het bestuur van de nieuwe stichting, licht toe: "We wilden heel graag deze traditie voortzetten en hebben onze plannen besproken met Ton Heerze van Webton, die al jarenlang hoofdsponsor is van het volleybaltoernooi. Ton was direct enthousiast, want ook vanuit zijn volleybalvereniging Webton Hengelo ziet hij veel mogelijkheden op het gebied van kruisbestuiving. Mede dankzij Webton hebben we goed aan onze begroting kunnen werken, maar we zijn nog altijd op zoek naar sponsors die dit evenement een warm hart toedragen."

Het wijkfeest in Slangenbeek is bij wijkbewoners elk jaar opnieuw een groot succes. Dat komt niet in het minst door het enerverende programma. Dat begint op vrijdagmiddag met een inschrijvingsronde voor het volleybaltoernooi en daarna een teenage party voor de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar. Op zaterdag volgen traditioneel de Slangenbeek Games met daaropvolgend een schuimparty voor de kleinere kinderen. Sluitstuk van de dag is een avondfeest.

Het hoogtepunt van het driedaagse evenement is zondag het Webton Volleybaltoernooi, dat elk jaar zeventig tot tachtig teams verwelkomt. De inschrijving voor het toernooi is inmiddels geopend, teams kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar volleybal@noaberschapslangenbeek.org.

Het wijkfeest vindt plaats van 13 tot en met 15 juli. De voorbereiding van het wijkfeest is in volle gang. Wijkbewoners die zich willen aanmelden als vrijwilliger, of geïnteresseerde sponsoren kunnen contact opnemen met de organisatie via info@noaberschapslangenbeek.org.

Meer berichten