Sabine Busch: 'Het bevalt mij super als ondernemer'

HENGELO - Sabine Busch heeft sinds juli vorig jaar een kantoorruimte in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo met haar bedrijf ChooseYourBag. ChooseYourBag is een webshop in tassen en andere modeaccessoires. Haar ruimte in H164 is niet alleen haar kantoor, maar ook haar magazijn en showroom waar mensen haar producten kunnen komen bekijken.

Voordat ze startte met haar eigen bedrijf, had Sabine al ervaring in de tassenwereld en verstand van webshops. "Ik werkte een aantal jaren bij een webshop in tassen. Ik mocht daar van alles doen zoals bestellingen, goederen ontvangen, de webshop up to date houden en fotograferen. Een heel afwisselende baan. Dat vond ik erg leuk.''

Op een gegeven moment ging het wat minder met het bedrijf en uiteindelijk werd haar contract beëindigd. ''Ik ben toen gaan nadenken over of ik het niet zelf zou kunnen. Een webshop runnen. Ik kende het systeem immers al. Ik begon letterlijk vanuit de zolderkamer. Mijn vriend zit in de ICT en samen bouwden wij de webshop. Het bevalt mij super als ondernemer. Vooral de afwisseling vind ik leuk."

Sabine beschikt met haar webshop over vrij unieke producten. Ze wil onderscheidend zijn met haar collectie. "Ik kijk uiteraard naar wat in de mode is, maar ook wat ik zelf mooi vind. En ik wil alleen producten waar ik zelf achter sta, kwalitatief goede producten. Bag2bag en Labelsz zijn twee van mijn nieuwste merken. Na het zien van mijn webshop, hebben zij mij benaderd. Dat vond ik erg bijzonder. Vrij snel daarna zijn we een samenwerking aangegaan. Ik ben nog steeds zeer tevreden met die merken. Als je bijvoorbeeld googelt op Bag2bag, vind je mijn webshop direct na hun eigen website. Om nieuwe ideeën op te doen voor mijn collectie, gebruik ik social media en bezoek ik beurzen. Maar ook kijk ik naar wat ik zelf mooi vind. Afgelopen jaar ben ik zelfs naar Ibiza geweest, om inspiratie op te doen voor mijn Ibiza style collectie."

Sabine had al wel vaker nagedacht over een eigen kantoor en ondernam dan ook meteen actie toen ze een mailing van H164 ontving. "Met een bedrijf aan huis ben je altijd thuis en heb je geen andere mensen om je heen. Daarnaast was ik ook altijd maar aan het werk. Ik wilde werk en privé meer gescheiden houden. In H164 neemt de receptie mijn pakketten aan en mijn orders gaan dagelijks met de post mee. Dat is echt een voordeel vergeleken met vanuit huis werken. Dan moet je een dag wachten als je niet thuis bent wanneer je pakket wordt bezorgd en dat kan niet. Klanten willen hun bestelling de volgende dag al in huis hebben en ik wil natuurlijk niet dat ze teleurgesteld worden. Met de andere ondernemers in het pand heb ik af en toe contact. We sparren wel eens over bepaalde zaken en wisselen ideeën uit."

Wie wil weten hoe de webshop van Sabine er uit ziet kan kijken op www.chooseyourbag.nl.

Er zijn nog enkele ruimtes vrij in Ondernemerscentrum H164. Kom een kijkje te nemen of kijk voor meer informatie op www.h164.nl.

Meer berichten