Dat wordt op 22 april lachten tijdens Actief Cultureel Tuindorp.
Dat wordt op 22 april lachten tijdens Actief Cultureel Tuindorp.

Geniet van tien korte optredens in Tuindorp

HENGELO - De vlaggen gaat op 22 april uit in Tuindorp 't Lansink in Hengelo. En niet alleen de groene Tuindorpvlaggen, maar ook de nationale rood,wit en blauw. Er mag zelfs een oranje wimpel bij, want Tuindorp verwacht deze middag koninklijk bezoek.

Op die dag wordt voor het vierde jaar op rij ACT gehouden. ACT staat voor Actief Cultureel Tuindorp. Deze middag kan het publiek genieten van tien korte gevarieerde optredens.

ACT, dat wordt gehouden door de Tuindorp toneelvereniging BIG TYMS, is een culturele wandeling langs diverse podia in de wijk. De middag wordt om 13.30 uur centraal geopend met een luidruchtig optreden van de percussiegroep Hengst op het C.T. Storkplein. Daarna gaat het publiek onder leiding van gidsen langs de diverse locaties.

Zo kan het publiek in de Webtonkerk aan de Oelerweg genieten van Latin dance door Inner All en is er muziek van de Candlelight Singers. In het wijkcentrum verzorgt KamaK een optreden van 'Romeo en Juliët' en brengt koor Multiple Noise haar mooiste nummers ten gehore. In de Tuinzaal bij de Tuindorpvijver treedt cabaretière Marije Bruinsma op. Zij is een jong aanstormend talent met een nominatie voor de Christenhusz Theaterprijs. Ook zal de organiserende theatergroep Big Tyms hier een optreden verzorgen van de eenakter 'Brood voor de eendjes'.Tijdens de wandelingen kan het publiek verder genieten van straatkunsten van bijv. HGV met airlint turnen en van KamaK met 'Hare Majestoot'. KamaK is een theatergroep van acteurs met een verstandelijke beperking.

Toegangskaarten zijn voor 10 euro te koop bij wijkcentrum t'Lansink aan de Twijnstraat of bij Ina Braam (06-16243772, inabraam@ziggo.nl). Verdere informatie staat op de website www.bigtyms.nl

Meer berichten