Foto: Dave van Hout

Zevende editie Skillz Sessionz: 'Een afwisselende avond'

HENGELO - In het muziekcafé van Metropool vindt donderdag 5 juli de tiende editie van Skillz Sessionz plaats. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De toegang is gratis. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Skillz Sessionz is een activiteit waarbij de jeugd haar zang-, dans-, dj- of ander artistiek talent kan laten zien aan het publiek.

Het evenement wordt georganiseerd door een groep jongeren en is een initiatief van Skillz jongeren (onderdeel van Wijkracht).

De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Fuldauerstichting.

''De aanleiding voor Skillz Sessionz was het gemis aan plekken waar jongeren hun kunsten kunnen tonen, podiumervaring kunnen opdoen en met andere muzikale- en creatieve leeftijdsgenoten kunnen netwerken'', zo laat initiatiefnemer Emiel Boerjan weten. Hij is vrijwilliger bij Skillz waar hij twee avonden per week met jongeren in de opnamestudio werkt aan muziekproducties. "Voor deze jongeren is het goed dat ze hun muziek ook buiten een jongerencentrum ten gehore brengen en in contact komen met jongeren die elders met muziek bezig zijn", aldus Boerjan.

Boerjan organiseert de activiteit samen met nog vijf jongeren. ''Een hele klus, want zij leren onder andere vergaderen, aanmeldingen van jongeren verwerken, de eigen website onderhouden, stagemanagement en de afstemming met Metropool. In het begin werden we bij alles bijgestaan door een medewerker van Skillz. Tegenwoordig doen we eigenlijk bijna alles zelfstandig."

De vijfde editie wordt een afwisselende avond. De dj's Nick NixN & dj Imco en Jay Bee draaien verschillende muziekstijlen, van rap en trap tot hardstyle. Daarnaast zijn er diverse optredens op het gebied van onder meer comedy, rap, zang en dans. Boerjan: ;;Kortom, het wordt weer een gezellige en talentvolle avond.''

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis.

Meer berichten