Museum No Hero in Delden opent op zondag 15 april de deuren voor het publiek.
Museum No Hero in Delden opent op zondag 15 april de deuren voor het publiek. (Foto: museum No Hero)

Museum No Hero werkt samen met sterrenchef

DELDEN - Museum No Hero in Delden opent op 15 april de deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en compagnon Richard van den Hoeven van 't Lansink, beiden uit Hengelo.

Al langer was bekend dat in het museum een (dag)restaurant zou komen. Van Galen en Van den Hoeven hebben ruime ervaring met het opstarten en runnen van horecazaken en het museum is daarom verheugd hen nu aan boord te hebben.
Museum No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het restaurant. Het restaurant serveert (club)sandwiches, tosti's, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Het restaurant telt binnen dertig zitplaatsen en in de zomermaanden nog eens extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.

Van Galen: "Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. We serveren heerlijke gerechten; van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin. Dat wordt dus genieten."
Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: "Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken behoorde vanaf het begin tot onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het No Hero gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant 't Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100 procent No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen.''

Museum No Hero is gevestigd heeft negen tentoonstellingszalen - gevuld met een selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok.

Meer berichten