De Esreinmarkt trekt altijd ontzettend veel bezoekers.
De Esreinmarkt trekt altijd ontzettend veel bezoekers.

Hengelo Promotie: Kom naar Esreinmarkt en Meat the East

Door Hengelo Promotie: Zoek je nog leuke uittips? Dan ben jij bij Hengelo Promotie aan het goede adres. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Ga bijvoorbeeld naar de Doe- en draaidag bij Oyfo of naar de Esreinmarkt. En wat dacht je van lekker eten? Dan ga je naar Meat the East.

Meat the East
Mmm, kom 14 en 15 april naar Meat the East op het terrein bij de Makro. Er is een echte Amerikaanse barbecue competitie. Maar er is ook genoeg te proeven en te zien. Geef je bijvoorbeeld op voor de chicken wing eetwedstrijd, de steakwedstrijd of een yakatori-wedstrijd. Gedurende dag zijn er verschillende demonstraties, een dj voor de muziek en een stormbaan voor de kinderen.
En is ook een aantal foodtrucks. Een heerlijk weekend dus.

Esreinmarkt
Zondag 15 april is het weer tijd voor de Esreinmarkt. Braderie, rommelmarkt, kermis en straattheater: je vindt het er allemaal. Voor jong en oud is dit echt een uitje, twintigduizend bezoekers weten elk jaar hun weg te vinden naar deze gezellige markt. Dit jaar is de 38ste editie.

Replay Kennedymars:
In juni is de Kennedymars Hengelo, maar zondag 15 april kan je meelopen met de 'Replay Kennedymars'. Dat is een recordrace met vier rondes van 10 kilometer en 1 ronde van 40 kilometer. Dus zoek je nog een uitdaging, loop dan mee.

Doe- en draaidag
Op zondag 15 april is er weer een Doe- en draaidag bij Oyfo Techniekmuseum. Geniet van het grommen, tikken, zuigen en ronken van de oude machines, zie en voel hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven.
Bij veel machines kan je naar binnen kijken, zodat je alles echt ziet bewegen. Het Techniekmuseum is op deze zondagen ook een uitvinderswerkplaats voor kinderen. Aan de hand van doepakketjes kunnen kinderen de gaafste dingen maken. Doe- & draaidag is elke derde zondag van de maand.

Tentoonstelling Piet Blom
Bezoek zondag 15 april de tentoonstelling 'Piet Blom ontwerpen van 1956-1969' in het Piet Blom museum in de Kasbah. De collectie bevat enkele unieke stukken die niet eerder aan het publiek zijn getoond.

Meer berichten